caixa popular

‘Fills del Silenci’ continua de gira amb una parada en el festival Mostra Viva del Mediterrani

El documental, coproduït per la Diputació de València, reivindica l’impacte de la repressió franquista en la societat valenciana

‘Fills del Silenci’ continua de gira amb una parada en el festival Mostra Viva del Mediterrani
10/10/2017 -

València enfonsa les seues arrels en el Mediterrani, i amb ella esdeveniments històrics com els crims del franquisme. El festival de cinema Mostra Visca del Mediterrani, un espai per al diàleg de cultures, projectarà el documental ‘Fills del Silenci’ sobre la repressió de la dictadura en la societat valenciana.

“Volem que tots els ciutadans tinguen l’oportunitat de veure el primer documental de memòria democràtica destinat al sistema educatiu”, ha emfatitzat la responsable de l’àrea de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo. En paraules de la diputada, “després de girar per totes les comarques, ‘Fills del Silenci’ segueix sent un reclam contra el silenci en participar en festivals de cinema documental i en defensa dels drets humans com Mon Doc i la Mostra”.

El llargmetratge, coproduït per la Diputació i l’Associació Stanbrook sota la batuta de Rosa Brines, es presenta dins de la secció dedicada a la València Republicana. La projecció de ‘Fills del Silenci’ serà el pròxim 10 d’octubre a les 19 hores, compartint cartell amb obres com ‘Las maestras de la República’, ‘L’últim brigadista’ o ‘Dones de Novembre’. L’edició 2017 de la mostra inicia, d’aquesta forma, un recorregut des de l’època republicana fins a l’actualitat.

 

Expressions artístiques més enllà del cinema

El festival de cinema va nàixer en 1980 com a punt de trobada cultural i social de les diferents cultures del mediterrani. Ja consolidat com un dels festivals de referència en la seua temàtica, va tancar durant dos anys fins a reprendre l’activitat en 2013, juntament amb altres expressions artístiques com a música, literatura, escena i arts visuals.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris