25n
Orgull
Orgull

Xirivella enceta unes festes tradicionals "on la principal novetat són els actes per als joves"

La regidora de Festes de Xirivella, Encarna Martí, ens parla sobre les principals novetats i els actes més emblemàtics de les Festes Majors Xirivella 2019, les quals s’estendran fins al 21 de setembre

Xirivella enceta unes festes tradicionals "on la principal novetat són els actes per als joves"
28/08/2019 -

Encarna Martí: ‘És l’inici de la legislatura i volem que la gent de Xirivella gaudisca de les festes’

Xirivella està de festes. Aquest divendres 30 d’agost, s’inauguren els festejos amb el Pregó de Festes dels Clavaris de la Mare de Déu de la Salut. D’altra banda, el VI Pregó Institucional es durà a terme el dissabte 31, de la mà del guitarrista Rafael Serrallet. No obstant això, aquest municipi ja porta des del dilluns gaudint d’alguns actes festius com la Festa de l’Aigua, el Campionat de Truc i Parchís o ‘el Sopar de Faixa’. Unes emblemàtiques i participatives festes que s’estendran fins al pròxim 21 de setembre.

LA JOVENTUT, NOVETAT PRINCIPAL DE LES FESTES DE XIRIVELLA

“És l’inici de la legislatura, i volem que la gent de Xirivella gaudisca de les festes”, ha declarat Encarna Martí, regidora de Festes de la localitat. Al seu torn, també ha recalcat la importància dels joves en els festejos tradicionals del municipi: “Les festes populars es fan per a tots els públics, però moltes vegades, els joves no troben el seu espai en la programació festiva; per això, hem decidit instal·lar un ‘Barracó Jove’, és a dir, una espècie de carpa on, cada nit, tinguen lloc actuacions musicals en directe de DJ’S o grups locals”.

La regidora ha explicat que, durant el dia, aquesta carpa creada exclusivament per als joves acollirà diverses activitats lúdiques per a tots els gustos. “És un espai d’oci alternatiu per als joves de Xirivella“, ha afirmat Martí, qui també ha asseverat que, enguany, “la novetat principal de les festes són els actes per a la gent jove“.

Encarna Martí: ‘La principal novetat de las festes són els actes per a la gent jove

ALTRES NOVETATS DELS FESTES

Una altra novetat és el Pregó Institucional. Enguany, segons la regidora, “té un component cultural”. “Sempre hem buscat a persones que facen el pregó i ja està, però enguany gaudirem amb la presència del guitarrista internacional Rafael Serrallet, veí de Xirivella, que, a més de llegir el pregó, ens delectarà amb un espectacle guitarrístic“, ha asseverat Encarna Martí.

Per a la regidora, una última novetat és l’Orquestra Montecarlo que, segons ella mateixa, creu que “acollirà molta gent, ja que, a més, aquesta agrupació de gran èxit en tota la Comunitat, ha vingut molt poques vegades al nostre municipi”.

ELS ACTES MÉS EMBLEMÀTICS

Altres actes emblemàtics de les Festes de Xirivella que, un any més, tornen a formar part del programa festiu són la IV Marxa de Colors i ‘el Paelleando 2019’. El primer es tracta d’una carrera en la qual es llança pols de colors als participants i que, una vegada en la meta, la diversió continua amb una discomóvil. Això tindrà lloc el 6 de setembre a les 19.00 h al Carrer l’Horta Baixa, i costa 3 €.

El segon són les mítiques paelles de Xirivella. Per un preu de 10 € per paelles -amb un màxim de 10 persones per paella-, l’Ajuntament proporcionarà els elements necessaris per a cuinar la millor paella valenciana. Des de les 12.00 h fins a les 18.00 h, l’avinguda de la Constitució acollirà, segons la regidora de Festes, “més de 300 paelles”.

LES FESTES “TRADICIONALS” QUE “VAN CONSOLIDANT-SE”

Encarna Martí, també ens parla d’altres actes menys emblemàtics però igual d’importants perquè les Festes Majors de Xirivella arriben a tots els públics. “Les ‘cordaes’ van consolidant-se a poc a poc en el municipi; està la ‘cordà’ tradicional i la ‘cordà de caixons’. Això forma un col·lectiu que són el coeters de Xirivella, que enriqueix l’associacionisme del poble”, afirma Martí.

Encarna Martí: ‘L’Ajuntament sempre està i estarà disposat a col·laborar en eixa part de les festes que advoca al fet que no es perden les tradicions

La regidora declara que, el programa de festes serà molt variat, ja que “el dia 4, per exemple, un grup de teatre recrearà com vivien els habitants de Xirivella en temps passats recorrent els carrers del municipi, potenciant, d’aquesta forma, el sentiment d’identitat i el patrimoni local. L’Ajuntament sempre està i estarà disposat a col·laborar en eixa part de les festes que advoca al fet que no es perden les tradicions, i amb aquest acte l’hem fet”, declara Martí.

PUNT VIOLETA

“En col·laboració amb la regidoria d’Igualtat, s’instal·larà, durant totes les festes, un Punt Violeta“, ha declarat Martí, qui també ha explicat que, malgrat que el punt estarà en tots els actes nocturns, “es reforçarà durant ‘la Nit de Les Figues‘, la nit gran de les Festes Majors de Xirivella”.

PROGRAMA DE LES FESTES DE XIRIVELLA 2019

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =