25n
25N
25N

Les Festes de València participaran amb una carrossa en la manifestació de l'Orgull LGTBI

Podran participar representants festius que ho sol·liciten abans de dijous

Les Festes de València participaran amb una carrossa en la manifestació de l'Orgull LGTBI
11/06/2018 -

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha anunciat hui que les Festes de València participaran amb una carrossa pròpia en la manifestació de l’Orgull LGTBI, que com cada any Lambda i altres col·lectius han convocat a la ciutat de València per a dissabte, 16 de juny. Les Festes de València se sumaran així a altres servicis municipals que els últims anys han anat incorporant-se a eixa convocatòria multitudinària pels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals, una de les més importants i participatives de tot l’Estat.

Fuset ha explicat que «el teixit festiu de València, on s’encabeix el mateix col·lectiu faller i moltes altres festes, és la xarxa social més potent de la ciutat i es farà present en una manifestació, amb caràcter reivindicatiu però també festiu, que cada any és capaç d’aplegar a milers de ciutadans i ciutadanes, però també a turistes que veuen en València una ciutat orgullosa de la diversitat».

Els membres de les diverses entitats festives de la ciutat estan convidats i convidades així a «acompanyar pels carrers la carrossa durant el recorregut de la manifestació que partirà dissabte a les 19.30 hores des de la Porta de la Mar pel carrer de Colom fins a la seua arribada a la plaça de l’Ajuntament, on es llegirà el manifest». La mateixa carrossa, que s’amenitzarà amb música i tindrà aforament limitat, també estarà oberta a la participació dels representants festius que podran dirigir les seues peticions a la regidoria a través del correu electrònic culturafestiva@valencia.es abans de dijous per tal de ser organitzades mitjançant diversos torns fins a completar l’aforament.

La participació es farà amb el lema «Per unes festes igualitàries i diverses» i la seua proposta estètica presentarà parelles diverses vestides amb indumentària tradicional valenciana, seguint la campanya que a principis d’any ja va reivindicar els casals fallers com a «espais lliures de masclisme i LGTBIfòbia».

La participació d’aquesta carrossa municipal no serà la primera representació festiva en l’Orgull LGTBI, atés que en 2015 la comissió fallera Avinguda de la Plata – Hort de Sant Valer ja va desfilar amb el lema «Una falla sense etiquetes», un fet que enguany es podrà repetir amb la participació d’una altra comissió fallera, que també ha anunciat la seua presència en la manifestació amb carrossa pròpia l’any en què el conjunt de les festes valencianes tindrà representació a través d’esta iniciativa municipal.

Fuset s’ha mostrat convençut que «les festes de València aprofitarem aquesta nova oportunitat per a fer cada vegada més visible el nostre compromís amb la igualtat i la diversitat, cremant estereotips i fòbies».

LGTBI

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 5 =

CCCC
torrent