25n
25N
25N

Burjassot prepara unes Festes de Sant Roc "molt participatives", gratuites i per a totes les edats

Les festes patronals de Burjassot, conegudes per la seua tradició pirotècnica, arriben aquest divendres 2 d’agost amb una gran quantitat d’actes gratuïts i tradicionals, els quals també comptaran amb un punt violeta

Pujà i Rodà de les Festes de Sant Roc de Burjassot

Burjassot prepara unes Festes de Sant Roc "molt participatives", gratuites i per a totes les edats
01/08/2019 -

Manuel Pérez Menero: ‘Són unes festes molt participatives protagonitzades per la gent jove, sense oblidar a la gent més major’

“Són unes festes molt populars i participatives, en les quals s’intenta que la gent jove siga la protagonista, sense oblidar-nos mai de la gent més major”. Així és com descriu el regidor de Festes de Burjassot, Manuel Pérez Menero, les festes patronals del seu municipi en honor a Sant Roc, les quals començaran aquest divendres 2 d’agost i s’estendran fins al 16.

Dues setmanes plenes d’actes per a tots els públics en els quals el veïnat podrà gaudir d’unes festes tradicionals que volen arribar a tots els col·lectius de la localitat; unes festes conegudes, sobretot, per la Pujà i la Rodà de Sant Roc, declarades Festes d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

UNES FESTES PARTICIPATIVES PER A TOTES LES EDATS

Pérez Menero afirma que, des de la seua regidoria, “s’intentarà que siguen unes festes participatives”. Per a això, s’organitzaran activitats per a totes les franges d’edat: “Hi haurà parcs infantils, es repartiran orxata i fartones com a berenar popular, les festes comptaran amb cinc dies d’orquestres i també gaudirem d’un musical per a la gent de 40 o 50 anys d’ara endavant”, afirma el regidor.

A part de tot això, també hi haurà una nit de rock amb grups que, segons Pérez, “solen acollir a gent més jove”, a més d’uns sopars populars en les quals participarà l’ajuntament en el repartiment d’entrepans i beguda. “També, com sempre, se celebrarà la Mascletà nocturna, la Pujà, la Rodà, la Gran Coetà i les Cordaes“, ha declarat el regidor, qui ha recalcat la gran tradició pirotècnica de la qual gaudeix Burjassot.

UNES FESTES GRATUÏTES I TRADICIONALS

Manuel Pérez Menero: ‘Hem volgut apostar per unes festes gratuïtes en les quals tothom puga participar sense gastar-se ni un sol euro’

Segons el regidor de Festes, no hi haurà novetats notables. Això significa que, enguany, l’ajuntament no ha volgut portar a un o una cantant d’última generació perquè la gent vaja al poble i es gaste diners, sinó que “s’ha volgut apostar per unes festes gratuïtes i tradicionals en les quals tothom puga participar sense gastar-se ni un sol euro”, ha afirmat Pérez Menero.

Les úniques novetats que hi haurà són “les noves orquestres que vindran al municipi”. D’altra banda, el regidor també ha afegit que “les festes populars són per i per al poble i, per tant, cal pensar en tots els ciutadans“, que tenen dret a gaudir d’unes festes patronals sense necessitat d’agafar la cartera.

EL PUNT VIOLETA DE BURJASSOT

Els punts violeta són espais en els quals se sensibilitza al públic i s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol mena d’agressió sexista. La seua finalitat és la de conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista. I Burjassot, al costat de molts altres pobles de l’Horta, ha tornat a instal·lar un en les seues festes patronals.

Segons ha afirmat el regidor, “enguany, el punt es reforçarà una mica més, ja que s’ha volgut comptar amb una empresa privada que té a professionals experimentats en la matèria: sobretot, psicòlegs“. Pérez Menero diu això perquè l’any passat només hi havia voluntaris, i enguany “comptarem amb professionals experimentats en la matèria -psicòlegs-, agents de la Policia Local i personal de Protecció Civil“, ha declarat el regidor, qui també vol vetlar per unes Festes Patronals en les quals les dones se senten segures i protegides.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar