25n
25N
25N

Les festes de Rocafort obrin pas a més d'una setmana de festa continua

El començament de les festes de la localitat valenciana marca quasi dues setmanes de celebració plenes d’esdeveniments de tot tipus

Les festes de Rocafort obrin pas a més d'una setmana de festa continua

Divendres passat, 17 d’agost, va tenir lloc la inauguració de les Festes Majors de Rocafort, les quals consten de 12 dies de celebració contínua, en els quals se celebren una gran quantitat d’esdeveniments de diferent índole: música, teatre, cercaviles, processons, misses, Moros i Cristians, etcètera. La localitat valenciana va arrancar el seu programa amb la Recepció del Pregoner Juan Martínez Blat, realitzada en l’Ajuntament de Rocafort a les deu de la nit, acte al qual van seguir el pregó i un monòleg d’Enric Company en la Plaça Major de la localitat, a les 22.30 i a les 23.30 respectivament.

‘Les festes d’aquest any compten amb una excel·lent i variada programació, la qual es compon d’esdeveniments per a tots els públics: menuts i majors, autòctons i visitants’.

Les celebracions van seguir la nit del següent dia amb la “Nit de paelles“, coordinada per la Junta de Moros i Cristians de Rocafort, i el concert de Dacapo, tots dos esdeveniments realitzats en la plaça d’Espanya. A més, les festes també han comptat amb esdeveniments de caràcter més estiuenc, amb varietat de jocs d’aigua, entre els quals destaquen el tobogan aquàtic del Parc de la Llum-Pocoyó o l’acolorida “globotà”, realitzada a càrrec de la Clavaria de Sant Agustí el 19 d’agost. La vetlada d’aquest dia va culminar amb el “sopar popular”, realitzat amb la col·laboració de la Filà Els Templaries, i amb la Nit anys 60, una vetlada tematitzada en eixa dècada, i encapçalada per “Greatest Men / Ángeles Negros“.

Unes festes plenes de música

L’oferta festiva de la present edició de les festes de Rocafort ha tingut una forta aposta musical. Durant les celebracions tindran lloc diversos concerts, entre els quals destaquen dins de la programació els de “Dacapo” i les actuacions de les orquestres “Voltaje” i “La Troya”. A més, les festes explicaran també amb la nit tematitzada en els anys 1960, en la qual la discografia de Los Angeles Negres tenyirà els carrers de la localitat de l’essència seixentena més pura. A açò se li suma el concert “Ochentayrock“, en el qual el rock dels anys 1980 serà el clar protagonista de la vetlada, i el concert de la banda madrilenya “Límite Pop“, que versionarà els millors clàssics del pop i el rock espanyol.

Una gran presència als carrers

Les festes de Rocafort, a més, tindran una gran activitat en els carrers de la localitat, en les quals se celebraran diversos esdeveniments. Les desfilades de les festes de Moros i Cristians seran l’esdeveniment que posa el cap del cartell del programa fester, però també hi ha d’altres que presenten un gran interés de cara a les festes. Entre ells es troben els espectacles de “Carnestoltes“, els quals es dividiran en dos grups. D’una banda, el 21 d’agost se celebrarà el “Carnestoltes Infantil, en el qual els més xicotets lluiran les seues disfresses pels carrers de Rocafort; i el dia 23 tindrà lloc l’edició per als majors. A més d’açò, la Despertà Mora i l’Entrada Mora i Cristiana seran els esdeveniments que protagonitzen el clímax de les festes a peu de carrer.

Finalment, la Processó del Santíssim Crist de la Providència, el dimarts 28 d’agost a les 21.00 hores, al costat del seu posterior castell de focs artificials, i la celebració de “Dia del Gos”, seran el tancament d’aquesta edició de les festes majors de Rocafort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + cinc =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19