25n
Orgull
Orgull

Les festes de Puçol s'omplen de sabor amb la 9a Ruta de la Tapa

Les festes de Puçol s'omplen de sabor amb la 9a Ruta de la Tapa
30/08/2019 -

Del 30 d’agost al 9 de setembre, la 9a Ruta de la Tapa Vila de Puçol torna a ser el complement perfecte de les festes de la població. Per 2.50 euros, els veïns i visitants poden gaudir de beguda i tapa en els 20 locals que enguany formen part d’aquest projecte que ja ha sigut declarat com a Bé de Rellevància Turística Local. A més, en 6 dels locals també hi ha una tapa infantil, per a facilitar que tots puguen assaborir les festes en família.

L’Agrupació de Penyes va ser la creadora d’aquest projecte que en huit anys ha canviat la forma de viure les festes: en una població sense tradició del «tapeo», les primeres sis edicions van ser un continu pujar el llistó quant a nombre de locals participants i públic assistent.

En les últimes dues edicions, la Ruta de la Tapa Vila de Puçol ha estabilitzat alguns plantejaments i ha renovat uns altres. Fruit d’aqueixa renovació, per a aquesta novena edició estava previst que la gestió de la ruta ja no recaiguera íntegrament en l’Agrupació de Penyes, sinó en algun tipus d’associació o fundació en la qual participaren diferents entitats, inclosos els comerços i també les administracions públiques.

Al final, aqueix pas no s’ha pogut donar, per la qual cosa en plena campanya electoral (recordem que hi ha hagut dues eleccions aquesta primavera), José Reyes Gallego i el seu equip habitual van fer el pas avant per a organitzar la 9a edició, amb menys temps que cap de les anteriors, encara que amb el mateix entusiasme de sempre.

Al final, 20 locals participen en aquesta edició que se celebra del 30 d’agost al 9 de setembre, a més 6 d’ells també ofereixen tapa infantil, amb un horari ampli i amb el llistó molt alt: cal tractar d’atendre una demanda que serà molt alta, perquè hui dia els veïns ja no conceben les festes sense aqueix passeig entre bars i restaurants, degustant proposades de tota mena, però en general molt apetibles.

«Per a fer arribar la informació a tots els veïns i visitants hem distribuït fullets en les estacions de Renfe pròximes, a més d’estar presents en les seues màquines expenedores de bitllets», recorda José Reyes Gallego, coordinador de la ruta. «A més, tenim la nostra pàgina web i el Facebook de la ruta, des del qual anem publicant imatges contínuament, i comptem amb tota la promoció que realitza l’Ajuntament de Puçol a través dels diferents mitjans de comunicació locals».

La Ruta de la Tapa està present en els fullets i cartells distribuïts per tota la població, en el periòdic local Notícies de Puçol, però per a arribar ràpidament als veïns l’ideal és usar les xarxes socials, per aquest motiu s’hagen publicat galeries de fotos en el Facebook És Puçol, al costat d’anuncis de la ruta i enllaços a les fotos de les tapes en el WhatsApp És Puçol i, des del 30 d’agost, ja està en marxa la ruta en l’App És Puçol.

L’aplicació per a mòbils És Puçol ja està actualitzada a l’última versió, que inclou la 9a Ruta de la Tapa (amb pla de situació dels locals i fotos de totes les tapes), però també les seues seccions habituals: agenda d’actes, serveis municipals, comerços, telèfons d’interés, horaris de l’autobús municipal, esqueles, pàgina de turisme i rutes turístiques locals.

Aquesta actualització està disponible per a Android simplement amb acudir a l’habitual Google Play i descarregar l’aplicació gratuïta. La versió per a iOS ja s’ha enviat, atés que cada any ha de ser la plataforma d’Apple qui aprove les actualitzacions… quan confirmen que tot està correcte, l’app És Puçol també estarà actualitzada per a telèfons iPhone.

En paper, en el mòbil o en qualsevol altre mitjà, l’important és no oblidar el passaport rutero, perquè encunyant sis tapes i depositant el teu passaport en qualsevol dels comerços participants, pots optar a multitud de premis cedits per les entitats patrocinadores de la Ruta de la Tapa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =