25n
25N
25N

Festes de més de 30 persones i sense complir amb el distanciament: la policia intercepta dues festes il·legals a Torrent

Des que es fera obligatori l’ús de mascaretes fa 19 dies, la Policia Local ja ha posat quasi 400 multess

Festes de més de 30 persones i sense complir amb el distanciament: la policia intercepta dues festes il·legals a Torrent
29/07/2020 -

La Policia Local de Torrent ha interceptat dues festes este cap de setmana que incomplien les normatives de seguretat marcades pel Decret publicat per la Generalitat la setmana passada. Una d’estes congregacions superava les 30 persones i quan van identificar els assistents, ni portaven la mascareta, ni complien amb les distàncies de seguretat. Els agents que es varen desplaçar fins al Vedat de Torrent, posaren sancions a tot aquell que no complia les normes. Estes denúncies se sumen a les multes que s’estan posant per no dur la mascareta des que es fera obligatori el seu ús fa poc més de 15 dies i que a la localitat de Torrent ascendeixen a 386. La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a conéixer els casos.

De les quasi 400 denúncies, l’Ajuntament ha estat estudiant els casos i ha volgut fer una campanya de conscienciació a la població més propensa a no complir amb la normativa: “hem estudiat estos casos i ens hem adonat que la majoria de casos on es produeixen les irresponsabilitats és en festes privades. Este cap de setmana ja interveníem dues festes al Vedat, i esta serà la línia per la qual treballarem per a controlar tant les aglomeracions privades com a la gent jove”, ha explicat l’alcalde de Torrent, Jesús Ros Piles. El Decret de la Generalitat deia que no es poden saltar les mesures de seguretat tant en llocs privats com públics, per tant, els agents de policia poden identificar als que no compleixen la llei tant dins, com fora de casa, ha ressaltat l’edil.

Els estudis que han fet des de l’Ajuntament diuen que la majoria de casos en els quals les persones no duen la mascareta tenen l’edat compresa entre els 13 i 16 anys, “per això, hem fet uns cartells que repartirem en els llocs de més afluència juvenil, perquè la gent es consciencie de ficar-se-la. Cal ser molt, molt insistents”, ha recalcat l’alcalde. No obstant això, l’alcalde ha ressaltat que més del 95% de la població sí que l’utilitza perquè “tenen por”.

Per altra banda, l’Ajuntament de Torrent va iniciar un estudi a les aigües residuals i de mostres serològiques per a conéixer la situació de la Covid-19 a la ciutat i per a vore quines persones han superat ja la malaltia. Els resultats estableixen que a soles el 2,8 per cent podria haver-la superat. Per al moment, l’alcalde s’ha mostrat cautelós amb les mesures dràstiques: “per ara no cal tancar els locals nocturns, que per una part tampoc suposa un gran problema al poble ni és que tinguen molta afluència, ni els parcs públics. Si la situació canvia, no dubteu que tomarem mesures fortes ràpidament”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + 5 =