25n
Orgull
Orgull

Les festes il·legals, claus en l'expansió de la nova ona

Aquest passat cap de setmana s’ha saldat amb un total de 177 sancions imposades només a la província de València a causa de reunions no permeses entre els més joves

Les festes il·legals, claus en l'expansió de la nova ona

L’inici de l’estiu ha anat aparellat a un augment exponencial de casos positius de Covid-19 en la Comunitat Valenciana. L’obertura progressiva iniciada per la Generalitat per a arribar a aquestes dates amb les màximes garanties i amb la intenció de reactivar els sectors econòmics amb l’impuls turístic, s’ha vist truncada amb la tendència a l’alça de contagi de les últimes setmanes.

Un augment de positius que està estretament lligat a l’augment de la mobilitat, a la reducció de les restriccions i a l’increment de les reunions socials en un moment en el qual la contagiosa variant Delta ja supera el 50% de presència en el territori valencià. Al contrari que en anteriors ones, aquest increment dels contagis està afectant els grups d’edat més joves, iniciant-se amb els viatges de fi de curs i les festes de graduacions i continuant aquests dies amb les festes il·legals.

Precisament, aquest passat cap de setmana s’ha saldat amb un total de 177 sancions imposades només a la província de València a causa de reunions no permeses entre els més joves. A més, en tot el territori valencià es van desallotjar al voltant d’una desena de botellots, un d’ells de fins a mil persones a Torrevieja.

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, instava ahir les persones que participen en botellots a “fixar-se en el que està passant als hospitals, on hi ha joves que ho estan passant molt mal i majors que estan encara patint molt i fins i tot morint”. “El malson encara està entre nosaltres”, advertia.

El cap del Consell apel·lava a la “responsabilitat de cada persona”. “Es pot estar en un espai vacacional i d’oci sense posar en risc la vida de ningú”, recalcava, al mateix temps que lamentava que “encara que la majoria de ciutadans de la Comunitat Valenciana són conscients de la situació, hi ha persones que actuen amb irresponsabilitat i això al final té conseqüències”.

ESTRATÈGIA MUNICIPAL CONTRA EL BOTELLOT

Des de l’Ajuntament de València, davant aquest increment de casos, s’estan impulsant diferents accions per a evitar els problemes associats a l’oci nocturn, unes accions que ahir es van presentar davant l’Associació de Veïns d’Aragó-Bèlgica.

Un pla d’inspecció dissenyat per l’àrea d’Espai Públic com a instrument per a “prevenir problemes” associats amb l’oci nocturn. “No es tracta només d’atendre denúncies sinó d’inspeccionar locals per a evitar molèsties i beneficiar així al conjunt de la ciutadania“, ha afirmat la regidora Lucía Beamud, qui ha defensat que “aquest pla suposa un salt qualitatiu perquè ha permés reduir el nombre d’expedients i atendre més queixes i molèsties, la qual cosa redunda en un major benestar per a la ciutadania”.

Per part seua, Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana considera que “les fórmules del passat no serveixen i que estem obrint un nou marc legal com és l’Ordenança de Convivència Ciutadana per a atallar el problema”.

S’AVANÇA LA VACUNACIÓ DE PERSONES DE VINT ANYS

Una altra de les armes que ha posat en marxa la Generalitat per a combatre aquest augment de contagis entre els més joves ha sigut avançar al màxim la vacunació. Aquesta mateixa setmana la Conselleria de Sanitat començarà a citar per a la vacunació a persones situades en el tram d’edat de 20 a 29 anys en alguns departaments de salut, aquells que van més avançats, una citació que es generalitzarà a totes les àrees a partir del dilluns 26 de juliol.

El president ha destacat que en aquests moments el 65% dels valencians ja ha rebut, com a mínim, una dosi i més del 53% de la població ja té la pauta completa.

Puig ha demanat als joves menors de 30 anys, que són ara els més afectats pel virus, així com a població en general, la “màxima prudència” fins que “aconseguim la immunització de grup”, objectiu que “cada vegada està més a prop”.

VACUNACIÓ Als ESTUDIANTS

Els i les estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de la Comunitat Valenciana es vacunaran abans de l’inici del curs escolar. En concret, es preveu que la immunització del grup d’edat de 17 i 18 anys es produïsca durant l’última setmana d’agost en els centres de vacunació actuals.

Aquest avançament és possible gràcies a l’agilitació del procés de vacunació i l’increment de dosi que s’enviaran a la Comunitat Valenciana durant el mes d’agost i setembre, tal com s’ha compromés el Ministeri de Sanitat, com a compensació a l’administració de dosi per a persones desplaçades.

El pròxim 6 d’agost tindrà lloc una nova reunió entre els equips de la Conselleria de Sanitat i d’Educació perquè, una vegada es dispose de més detalls sobre les previsions d’enviaments i dosis disponibles, puguen tancar-se els aspectes relacionats amb la vacunació dels estudiants d’educació secundària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − un =