25n
25N
25N

Benetússer ultima els preparatius de les seues Festes Majors

Benetússer ultima els preparatius de les seues Festes Majors
20/06/2018 -

L’Ajuntament de Benetússer ultima aquesta setmana els preparatius d’unes Festes Majors que seran les més igualitàries de les celebrades en la població. En el tercer any de l’obertura als homes de la possibilitat de participar en la festa com a festers, enguany ja són sis els xics que ho faran representant a diferents associacions del municipi. A més, la regidoria d’Igualtat engegarà una campanya de sensibilització contra els abusos sexuals i la violència masclista en la qual es repartiran 5.000 gots reutilitzables amb el missatge “De camí a casa vull ser lliure, no valenta”.

En el tercer any en el qual els homes poden presentar-se com a representants de les associacions locals en les Festes Majors aquests anys són sis els xics que han decidit sumar-se al grup de festers i festeres. Edgar Durán, Mario García, Martín Monterde, Òscar Serra, Sergi González i Víctor Lleó arrepleguen el testimoni de Victor Buigues que va ser fester l’any passat i de José Nuñez que ho va ser en 2016, primer any en el qual els homes van poder presentar-se com a festers. “És una gran notícia veure com s’està normalitzant la participació dels homes com a festers. Després de dos anys en els quals solament va haver-hi un xic enguany ja tenim sis. En els pròxims anys segur que el nombre s’equilibra i aconseguim una participació dels joves més igualitària”, explica María Dolores Ceacero.

“De camí a casa vull ser lliure, no valenta”

L’Ajuntament de Benetússer fa un pas més en la lluita contra les violències masclistes i llança una campanya de sensibilització a través de la compra i distribució aquestes Festes Majors de 5.000 gots reutilitzables a repartir en els barracons del recinte de festes. Amb el missatge “De camí a casa vull ser lliure, no valenta”, es convida a la ciutadania a sol·licitar un d’aquests gots en aquells barracons amb autorització de venda (entitats i associacions del municipi).

“Des de l’Ajuntament de Benetússer pensem que és bon moment per a sensibilitzar i dur a terme aquesta campanya que hem volgut unir a eixos moments d’oci dels quals disposen els nostres joves com són les Festes Majors. Coincidint amb el Dia del Medi ambient del passat 5 de Juny hem intentat també ajudar a generar menys residus i sobretot menys plàstic”, comenta la regidora d’Igualtat Ana Martín. En eixe sentit una altra de les mesures que es duran a terme enguany des del consistori és la provisió als barracons d’un poal de brossa per a evitar la brutícia en els carrers.

A més d’arreplegar els gots, cada persona que ho desitge podrà fer una aportació econòmica voluntària en els barracons. “La Diputació de València està treballant activament amb la Fundació ANAR que lluita per erradicar la violència de gènere en l’àmbit de l’adolescència. Van presentar conjuntament una campanya de prevenció fa uns mesos, ja que el percentatge d’adolescents cada any és major i requereix una intervenció. Per eixe motiu ens agradaria que la recaptació fora a parar a aquesta Fundació”, comenta Martín.

Programació per a totes les edats

La regidoria de Festes ha preparat un complet programa d’actes per a celebrar enguany les Festes Majors. L’activitat començarà amb la tradicional gala de presentació i elecció de la festera o fester major en la nit del 22 de juny i finalitzarà l’1 de juliol amb la processó en honor a Sant Sebastià. El dia 23 es tornarà a córrer la 10K Volta a Peu a Benetússer, el 24 se celebrarà la processó del Corpus, hi haurà tres nits de Play-backs oferits per les comissions falleres locals i discomòbils i actuació d’orquestres com la Montecarlo que posarà a ballar a tots els veïns la nit del divendres 29 de juny. A més es consolida la jornada del dijous 28 amb la Tercera Edició “Hip-hop a Benetússer”, enguany amb batalla de galls i premis i com a cap de cartell a una de les raperes més influents del panorama musical: Anier

Una de les novetats d’enguany és la festa infantil de l’aigua en el pati del col·legi Villar Palasí el dissabte 30 de juny. A més, es portaran diferents activitats infantils a diferents places del municipi per a acostar la festa a tots els veïns i veïnes de la localitat. Alhora que les Festes Majors se celebren els Moros i Cristians de Benetússer que enguany tornaran a delectar amb la seua Entrada de Gala la nit del 30 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =

CCCC
torrent