25n
Orgull
Orgull

Les festes d'Alaquàs comptaran amb una gran activitat en els seus punts violetes

Més de 30 voluntaris s’han sumat a la iniciativa dels punts violetes, i estaran en ells per a oferir suport i formació als interessats que per ells s’acosten

Les festes d'Alaquàs comptaran amb una gran activitat en els seus punts violetes
31/08/2018 -

El pròxim 31 d’agost comencen les Festes Majors d’Alaquàs, no obstant això, la present edició porta una nova cosa amb si: la instauració d’un Protocol d’actuació local contra la Violència cap a les dones. Aquesta iniciativa es realitzarà mitjançant l’engegada de diversos punts violetes, localitzats al llarg de tot el municipi, i en els quals les víctimes d’agressions sexistes o aquells que simplement vulguen informar-se sobre com reduir i evitar aquestes conductes masclistes.

‘Els punts violetes estaran emplaçats en els esdeveniments amb major previsió d’assistents, sent aquests el Concurs de Paelles del dia 1 de setembre, el Festival Rock Alaquàs de l’1 de setembre i les Paelles de la Creu del 4 de setembre’.

El Protocol ha aconseguit reunir a 30 voluntaris, els quals estaran presents en els punts violetes. Comptant amb una formació especialitzada, s’encarregaran d’oferir informació i assessorament a aquells que així ho desitgen, a més, en el cas que siga necessària una intervenció, seran aquests els qui prendran el deure d’acompanyar a les víctimes de violència sexista als punts d’assistència que necessiten, la comissaria de policia local o el centre de salut, en el cas que hi haja lesions físiques.

Altres iniciatives contra les agressions sexistes

A part dels punts violetes, Alaquàs ha disposat altres dues iniciatives que cerquen transmetre missatges en contra de les agressions masclistes i sexistes. És per açò que les Festes Majors de la localitat valenciana comptaran amb el Concurs de Samarretes amb Mirada Violeta, en el qual el públic podrà dissenyar i, posteriorment, presentar a concurs les seues creacions amb missatges no sexistes; i la distribució de gots reutilitzables i reciclables, en els quals s’imprimiran per serigrafia eslògans anti sexistes, a més, per a fomentar el reciclat d’aquests, aquests tindran el cost d’un euro, quantia que li serà retornada al comprador si retorna el got després de la celebració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + set =