caixa popular

La gran festa de la pilota valenciana arriba a València

La gran festa de la pilota valenciana arriba a València
18/09/2017 -

Amb la inauguració de l’exposició de fotografia #Generacions Pilota al complex esportiu La Petxina s’inicia una setmana plena d’activitats al voltant de la pilota valenciana, que conclourà el diumenge amb la celebració de la XXVI edició del Dia de la Pilota a la plaça de l’Ajuntament de València. Projeccions, jornades informatives i tècniques, i partides aproparan aquest esport a la ciutadania, que aposta per representar també a les dones i per fer-se més inclusiu.

“Estem treballant totes les administracions juntes per a donar eixe impuls i eixe reconeixement tan necessari a un esport tan nostre com és la pilota valenciana”, ha dit la regidora d’Esports Maite Girau, que també ha exposat la necessitat “d’apropar l’esport per a sensibilitzar i visibilitzar tot el que es fa amb la pilota”. La regidora ha destacat la necessària representació de les dones també a la pilota i ha recordat que “és un esport que és i ha de ser cada volta més inclusiu”.

“El gran dia de la pilota valenciana és una fita anual que cada vegada pren més cos”, ha dit el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, que també ha subratllat l’ampliació de les activitats a tota la setmana. L’exposició #Generacions Pilota, amb les obres dels participants al primer concurs de fotografia de la Federació de Pilota Valenciana, es podrà veure fins al 24 de setembre a La Petxina. El dijous es presentarà el congrés “La Pilota Valenciana: Reptes per al segle XXI”, que serà del 26 al 28 d’octubre i les inscripcions per al qual ja estan obertes.

Pel que fa a les projeccions, se centraran en les partides de llegenda de la pilota valenciana. Dijous, a les 19.30h, es podrà veure la final individual d’escala i corda de Genovés i Álvaro al bar La Murta (carrer de Murta, 14) de Benimaclet, i prèviament es passarà el reportatge de Pilotaveu “20 anys d’una Partida de Llegenda”. El dissabte, a les 18 h, es jugarà una partida de galotxetes a la plaça de l’Església de Campanar i posteriorment, a les 19.30 h, es projectarà la final individual de Juan i Carlos a la colla de Dimonis de Campanar (carrer de Mossén Rausell, 4).

PROGRAMA DE CAP DE SETMANA

Les jornades tècniques de pilota valenciana, que es presenten divendres, se celebraran dissabte de 9.30 a 13 hores al complex esportiu La Petxina. La gran fita anual de la pilota valenciana, precedida per totes eixes activitats, serà diumenge 24 a la plaça de l’Ajuntament, on es realitzaran partides, entrega de premis, diversos tallers per als més menuts, animació i activitats lúdiques. A les 9.30 h, es faran unes partides d’exhibició femenines, d’escoles de pilota i de falles. A les 10.15 h, tindrà lloc una partida de raspall adaptat, per a donar visibilitat a l’esport inclusiu.

També el diumenge, de 10 a 12 h, es lliuraran els trofeus dels XXXV Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana de pilota valenciana, amb l’assistència de totes les escoles participants. A les 11 h, hi haurà una exhibició de joc internacional amb la participació de la selecció femenina sub-17 i sub-19. A les 12 h, es lliuraran els Premis Anuals de la Federació de Pilota Valenciana al Saló de Cristall de l’Ajuntament. Per a finalitzar els actes, a les 12.15 h, es farà una gran partida de pilota de llargues amb la selecció valenciana sub-19 contra Benidorm.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 5 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats