25n
25N
25N

València es prepara per a celebrar la Festa de l'Orgull LGTBI

La manifestació de l’Orgull LGTBI se celebrarà el dissabte, 16 de juny, a les 19.30 hores

P. PLAZA

València es prepara per a celebrar la Festa de l'Orgull LGTBI
13/06/2018 -

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, una data de celebració per tots els avanços aconseguits en els últims anys, però també amb un caràcter reivindicatiu pels drets d’aquest col·lectiu. A València, la celebració s’avança uns dies i l’Orgull LGTBI s’instal·larà en la nostra ciutat aquest dissabte, 16 de juny, amb una gran festa en la qual predominarà la bona música, però sobretot el bon ambient. València organitza una gran festa per a l’ocasió, però, sens dubte, l’acte més important és la manifestació.

En aquesta ocasió, la manifestació de l’Orgull LGTBI començarà a les 19.30 hores, des del carrer Porta del Mar fins a la Plaça de l’Ajuntament. Una infinitat de carrosses participaran en un dels esdeveniments més multitudinaris per a omplir el centre de València d’un ambient festiu. En aquest sentit, l’Ajuntament de València ja ha anunciat que les Festes de València també participarà, amb la seua pròpia carrossa, en una manifestació que, enguany, desfilarà sota el lema ‘Conquistant la igualtat, transformant la societat’.

La Festa de l’Orgull LGTBI se celebrarà des de les 21.30 fins a les 03.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament

En acabar la manifestació, arrancarà la Festa de l’Orgull LGTBI 2018. Per a l’ocasió, comptaran amb un espectacle únic pel qual passaran artistes com Putilatex o els Dj’s Eterno i Miss Yuls. La Festa de l’Orgull, que tindrà com a mestra de cerimònies a l’actriu valenciana, Amparo Oltra, començarà a les 21.30 hores, i s’allargarà fins a les tres de la matinada. Color i bona música en la Plaça de l’Ajuntament per a celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI.

I, a part de la festa preparada per a aquest cap de setmana, fins al 23 de juny, podràs gaudir del festival de cinema LGTBI, Mostra la Ploma. Un festival internacional per la diversitat sexual, de gènere i familiar, que mostra els documentals i curtmetratges centrats al voltant d’aquesta temàtica. A més, la literatura i les arts plàstiques també tenen cabuda en un festival pensat per a complementar la celebració de l’Orgull LGTBI a València.

Orígens de l’Orgull LGTBI

El Dia d’Orgull LGTBI va sorgir per a commemorar l’ocorregut la matinada del 28 de juny de 1969 en Stonewall (Nova York). En la dècada dels 50, els barris de Greenwich Village i Harlem s’havien convertit en la residència d’una gran part de la comunitat homosexual, que rebia constants batudes en els seus locals. No obstant això, la del 28 de juny va ser la gota que va satisfer el got. A partir d’eixe moment, es van succeir nombroses manifestacions espontànies per a protestar per l’assetjament que patien.

A València, la primera manifestació es va produir l’any 1979, convocada pel ‘Movimiento de Liberación Sexual del País Valenciano’, en la qual van participar al voltant de 5.000 persones. Des de llavors, any rere any, aquesta manifestació ha anat guanyant el suport de més persones i entitats compromeses amb els drets del col·lectiu LGTBI.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − dos =

bombers
bombers