25n
25N
25N

Les sorpreses de Ficae, el festival de cinema i art sobre malalties

El festival, que es va presentar la setmana passada, estarà fins al dissabte 4 de març en diverses seus de València

Les sorpreses de Ficae, el festival de cinema i art sobre malalties

El món de les malalties està envoltat de temors, però al mateix temps és objecte de recerques científiques i art. Oliver Sacks, neuròleg i un els grans escriptors dedicats al tema, deia que “hi ha defectes, alteracions, malalties i trastorns que poden exercir un paper paradoxal, revelant capacitats, desenvolupaments, evolucions, formes de vida latents, que podrien no ser vistos mai”.

L’autor de El hombre que confundió a su mujer con un sombrero (1985) i Un antropólogo en Marte (1995) va morir a l’agost del 2015, precisament d’un càncer de fetge que va derivar en metàstasi. La seua obra i la seua vida és el perfecte exemple de com les malalties i les seues conseqüències han interessat per segles a la raça humana.

La tercera edició del Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties, organitzat per la Universitat Politècnica de València i la Càtedra Art i Malalties, va començar el dissabte passat i estendrà la seua programació fins al pròxim 4 de març. Les retallades en el Sistema Sanitari i els perills de l’homofòbia són alguns dels temes a abordar durant estos dies de sensibilització i enderrocament d’estereotips i prejudicis.

Amb seus en l’IVAM, Les Naus o el Palau de Cerveró, el Ficae ofereix xarrades, jornades de reflexió, intervencions públiques i taules de treball impulsades pel col·lectiu LGTBI i temes com el VIH o l’eutanàsia, en una programació plena de sorpreses.

Per descomptat, també hi ha curtmetratges per a triar, particularment 77 produccions categoritzades com a documental, ficció i animació de països de tot el món. Síria i la guerra, l’Iraq, Hongria, Colòmbia, Rússia o Corea del Sud són les diverses procedències que permeten que el festival constituïsca una panoràmica sobre l’estat actual de la temàtica en la dimensió cinematogràfica, imprescindible en estos temps.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − onze =