25n
25N
25N

FGV rehabilitarà les estructures, cobertes i façanes dels edificis dels antics tallers de Torrent

FGV rehabilitarà les estructures, cobertes i façanes dels edificis dels antics tallers de Torrent
07/03/2020 -

La Generalitat rehabilitarà les estructures, cobertes i façanes dels edificis que integren els antics tallers ferroviaris de Torrent, amb la finalitat de garantir i incrementar les condicions de conservació d’aquestes instal·lacions.

Des de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’han adjudicat aquests treballs de remodelació estructural del recinte, per un import de 758.639,41 euros, IVA inclòs. El termini d’execució dels treballs, resultat de l’estudi de patologies realitzat anteriorment, s’ha establit en huit mesos, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Les intervencions previstes al llarg d’aquest mateix any permetran rehabilitar les parts més deteriorades d’aquest conjunt arquitectònic com a sostres, façanes i alguns elements auxiliars com a depòsits, portes i tancaments exteriors.

Aquests tallers en desús per al servei ferroviari que presta FGV ocupen una superfície de 26.659,78 metres quadrats, dels quals 7.579,96 corresponen a edificacions com la nau principal i les cotxeres.

Els tallers i cotxeres de Torrent van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i posats en servei per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963 i s’empraven per a realitzar el manteniment del material mòbil que l’esmentada empresa utilitzava en la línia que unia València amb Vilanova de Castelló, que hui és part de la línia 1 d’FGV.

Quan va iniciar la seua activitat l’actual seu d’FGV a València Sud, que comprén tallers i cotxeres, les instal·lacions de Torrent van passar en 1992 a convertir-se en auxiliars dedicades a tallers i magatzem.

Actualment, aquest complex de naus industrials, al costat de la seua platja de vies, serveix també de depòsit de la col·lecció de material històric d’FGV. Aquestes instal·lacions, tancades actualment al públic, acullen més de 70 trens i tramvies històrics els segles XIX i XX, 13 dels quals estan totalment restaurats.

Entre les peces conservades destaquen el tramvia de cavalls del segle XIX, l’últim que va circular a València abans del tancament del servei en els anys 60 del passat segle, trens com “Els portuguesos” o el cotxe Saló Break.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − catorze =