25n
25N
25N

Ferrocarrils de la Generalitat projecta establir un límit d'accés als trens en les principals estacions de Metrovalencia

El conseller Arcadi España ha ressaltat que aquesta mesura s’emmarca dins de les accions desenvolupades per FGV per a garantir la seguretat de les persones usuàries

Ferrocarrils de la Generalitat projecta establir un límit d'accés als trens en les principals estacions de Metrovalencia
17/05/2020 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) treballa en el desenvolupament d’un projecte que permetrà establir la limitació d’accés a aquells trens de la xarxa de Metrovalencia que puguen superar l’aforament previst. L’objectiu d’aquesta actuació és complir amb les mesures establides per a l’ús del transport públic durant i després del procés de desescalada.

D’aquesta forma, l’empresa de la Generalitat determinarà el nombre màxim de persones que podran pujar en cada estació i limitar així el pas dels viatgers i viatgeres per la línia de validació d’aqueixa estació.

Així, es treballa en una estimació prèvia de la capacitat de tots i cadascun dels trens de Metrovalencia en les condicions actuals, ja que la limitació ve determinada per la capacitat d’ocupació dels trens i no de les andanes de les estacions, en els quals es recomana distribuir-se al llarg dels mateixos i guardar distància amb altres persones usuàries.

En aquesta primera fase del projecte, que es completarà el mes de juny, i gràcies als mesuraments que es realitzen, es fixen uns límits d’accés a cadascuna de les estacions i per a cada interval al llarg del dia.

Una vegada s’hagen completat els treballs de control d’aforament en la xarxa de Metrovalencia, s’estendran al TRAM d’Alacant i a les línies del tramvia a València.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha ressaltat que aquesta mesura “s’emmarca dins de les accions desenvolupades per FGV per a garantir la seguretat dels usuaris i usuàries del nostre transport públic”.

En l’actualitat, FGV ja està en condicions de prendre mesures com ara reforçar la vigilància o emetre missatges per megafonia per a informar les persones usuàries de determinades situacions que comporten la limitació en l’accés a determinats trens o estacions.

Informació i control de viatgers

Per a poder transmetre aquesta informació a les persones usuàries, s’ha previst la instal·lació de pantalles (24 unitats) en els accessos a les andanes de les estacions més concorregudes de la xarxa, en les quals s’oferirà informació relativa a la superació de l’aforament, de manera que el client puga saber si els passos estan bloquejats o no i en quin interval de temps es desbloquejaran.

Des del passat 5 de maig FGV realitza comptatges regulars de viatgers i viatgeres mitjançant tècniques big data, amb vista a establir l’adequació d’aforaments, amb una fiabilitat superior al 80%. El següent pas serà la comptabilització mitjançant les cambres de l’interior de les unitats, amb les quals s’estima obtindre una fiabilitat del 97%.

En Metrovalencia, els trens del qual durant la Fase 0 tenen establit un aforament màxim del 50% de la seua capacitat, s’ha comptabilitzat aquesta ocupació màxima en alguns vehicles i en hores punta. Les hores punta es comptabilitzen de 7.00 a 9.00 hores i de 14.00 a 15.00 hores.

Durant aquesta Fase 0, les estacions de Metrovalencia amb més viatgers i viatgeres en hora punta de del matí són Mislata, Avinguda del Cid, 9 d’Octubre, Machado, Jesús, Bailèn, Benimaclet i Facultats, entre altres. Actualment la megafonia de les pròpies estacions emet diferents missatges sobre normes que ja s’apliquen entre els viatgers i viatgeres.

Mesures de prevenció

El control d’accés se suma a les mesures ja aplicades per FGV per a evitar la propagació del coronavirus. Juntament amb l’obligació d’utilitzar màscara en tots els desplaçaments en transport públic, s’ha reforçat el dispositiu de vigilància en col·laboració de les forces de seguretat.

També des de l’empresa pública es recorda a les persones usuàries que disposen de dispensadors de gel hidroalcohòlic en els accessos a les principals estacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant.

A més, FGV ha senyalitzat els seients de manera alterna per a facilitar que els viatgers i viatgeres es distribuïsquen correctament a l’interior de trens i tramvies i mantinguen la distància de seguretat amb altres persones usuàries.

També es recomana evitar en la mesura del possible ocupar el corredor central, a fi de permetre el lliure desplaçament interior per a pujar o baixar del tren o tramvia i, encara que els vehicles i instal·lacions d’FGV es desinfecten regularment, llavar-se les mans després d’utilitzar el servei de transport. En les andanes, durant l’espera, cal ocupar els espais buits en tota la seua longitud per a mantindre la màxima separació amb altres persones.

Des d’FGV s’informa també que la compra de títols de transport en les estacions es realitza exclusivament amb pagament per targeta de crèdit o en les màquines de venda automàtica i que, temporalment, les gestions d’objectes perduts, reclamacions i suggeriments es poden realitzar a través de la pàgina web o l’aplicació (descàrrega en Google Play o en Apple Store).

En les estacions, les persones usuàries poden contactar amb el personal d’Atenció al Client d’FGV a través dels intèrfons situats en vestíbuls i andanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 10 =

caixaontinyent
paterna