25n
Orgull
Orgull

FGV millorarà la freqüència de pas dels trens i autobusos de la Línia 9 a partir del 20 d'agost

FGV millorarà la freqüència de pas dels trens i autobusos de la Línia 9 a partir del 20 d'agost
11/08/2016 -

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Angel García de la Bandera, ha mantingut a Dénia una reunió amb els alcaldes i representants municipals de les localitats de Dénia, Gata de Gorgos, Teulada i Calp per informar-los que, a partir del pròxim 20 d’agost, els trens i autobusos que cobreixen el servei entre Benidorm i Dénia circularan cada hora.

D’aquesta manera, es millorarà la freqüència en la Línia 9 que passarà dels 75 minuts actuals a 60 minuts, la qual cosa permetrà oferir un tren cada hora en el tram Benidorm-Calp i un autobús cada hora entre Calp i Dénia. Així l’hi ha traslladat este dimecres als representants municipals amb els quals ha abordat també el funcionament del servei alternatiu d’autobusos que s’ha habilitat en aquest tram.

L’empresa pública té previst realitzar obres de modernització i condicionament en el tram de Calp a Dénia a causa de l’estat en el qual es troba la via i així adaptar-la als estàndards de qualitat i confort de la resta de la xarxa de FGV. García de la Bandera ha assenyalat que “la falta d’inversions que ha sofert la línia durant més de 20 anys ha provocat una deterioració de les infraestructures que obliga a realitzar una sèrie d’actuacions”. De fet, ha recordat que “l’actual Govern de la Generalitat ja ha iniciat aquest any les actuacions en la Línia 9 amb una inversió de més de 15 milions d’euros en la modernització del tram Altea-Calp”.

“El govern valencià i l’empresa pública estan compromesos amb aquesta línia que ha estat abandonada durant tant temps” ha assegurat De la Bandera abans d’afegir que “aquesta comarca no es mereix una línia de segona; es mereix una línia concorde a les exigències de qualitat de servei públic que reclamen els ciutadans”. “Durant anys s’ha deixat a aquest tren sense inversions però l’actual Consell té un pla clar per modernitzar i actualitzar aquest traçat”, tal com se’ls ha explicat als alcaldes.

Actuacions previstes en la Línia 9

García de la Bandera ha explicat als alcaldes que “FGV continuarà aquest any amb els treballs de modernització en els més de 30 quilòmetres de via que uneixen Calp i Dénia, continuant amb el procés de renovació i d’instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP en les estacions de Teulada, Gata de Gorgos i Dénia amb un pressupost proper als sis milions d’euros”.

Posteriorment s’escometran les obres de renovació de via i infraestructures que s’aniran obrint al servei a mesura que es complete la renovació i instal·lació del Bloqueig Automàtic i ATP.

Parades del servei alternatiu

Durant la reunió, De la Bandera també ha abordat les millores de les connexions i parades dels autobusos que cobreixen el tram Calp-Dénia que, actualment, realitzen parada en la mateixa estació de Calp de FGV; a Benissa, en l’Avinguda del País Valencià,1, i al costat de la parada d’Alsa; a Teulada en la CV 740, parada d’Alsa enfront del pàrquing del polígon industrial; a Gata de Gorgos, en l’avinguda de la Marina Alta, en la intersecció amb l’avinguda de la Pau; La Xara, en l’Avinguda del Mar, 37; en el baixador d’Alqueries i en el camí Pou de la Muntanya; i a Dénia en el carrer Doctor Manuel Latur, al costat de l’estació de FGV.

El director gerent de FGV i els representants municipals que han assistit a la reunió han acordat celebrar una nova trobada en les pròximes setmanes per fer seguiment del funcionament del servei d’autobús entre Calp i Dénia i intercanviar opinions, amb l’objectiu de recollir, per part de l’empresa pública, aquelles propostes que ajuden a millorar el servei de transport a la comarca.

El servei alternatiu que presta FGV compta amb tres autobusos sempre en circulació, més altres dues en disposició de cobrir qualsevol eventualitat. El preu del bitllet es manté segons les tarifes vigents en el TRAM d’Alacant i es poden adquirir en les mateixes instal·lacions de FGV a Alacant en els municipis afectats. Tots els usuaris poden obtenir més informació a la web tramalicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =