25n
25N
25N

Fevitur veu "desproporcionada" la normativa d'habitatges turístics de València

Arxiu GVA

Fevitur veu "desproporcionada" la normativa d'habitatges turístics de València
06/08/2019 -

La Federació d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) ha considerat que la regulació sobre habitatges d’ús turístic a València és “injusta i desproporcionada”, per la qual cosa ha lamentat l’última sentència del Tribunal Suprem (TS), que avala el Projecte General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Així s’ha expressat aquest dimarts la patronal estatal en un comunicat, després que a la fi de juliol, el TS donara “la raó a l’Ajuntament de València” en rebutjar el recurs contra la resolució prèvia que va avalar el cessament i tancament de cinc apartaments turístics que incomplien el PGOU, que determina que només es podrà dedicar a aquest ús els habitatges que es troben en planta baixa i primera planta, sempre que no coexistisca amb altres habitatges habituals en el mateix replà o plantes superiors quan per davall no hi haja habitatges.

En aquest context, Fevitur ha donat suport a les reivindicacions realitzades des de l’Associació d’Habitatges de Lloguer per a Estades Curtes de València (AVAEC), que creuen que la ciutat “no té una anàlisi que motive restriccions als habitatges turístics” i que els arguments que aporta el consistori “no són reals ni rigorosos”.

En la mateixa línia, aquestes entitats defensen que “el descens de la població residencial, els conflictes de convivència veïnal, el tancament de comerços, la brutícia o la contaminació acústica no tenen res a veure amb el sector”.

Per això, Fevitur ha insistit en el “dret legítim” per al desenvolupament de l’activitat i ha indicat que una normativa d’aquestes característiques genera una “situació d’inseguretat i indefensió jurídica”. “És un canvi de regles del joc a mitjan partida”, ha denunciat.

D’altra banda, la patronal ha llançat aquest estiu, de la mà de Turisme Comunitat Valenciana, ‘Welldone, Welcome’, una nova campanya per a fer valdre l’oferta reglada d’habitatges d’ús turístic, així com per a “presentar batalla” a l’oferta il·legal.

En aquest sentit, la directora de Fevitur, Patricia Valenzuela, ha detallat que, a través de la nova campanya, es pretén explicar que “les coses ben fetes haurien de ser benvingudes i que els habitatges turístics volen formar part de l’ecosistema de turisme sostenible i responsable, en la Comunitat i en la resta d’Espanya”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − dos =