25n
25N
25N

Burjassot viurà la festivitat de la seua Patrona i de Sant Miquel Arcàngel

Burjassot viurà la festivitat de la seua Patrona i de Sant Miquel Arcàngel
19/09/2019 -

Setembre significa per al municipi de Burjassot tornar a engalanar-se per a celebrar dues importants festivitats: la festa de Sant Miquel Arcàngel i el dia de la seua Patrona, la Verge de la Cabeza. El programa d’actes començarà amb la tradicional Baixada de la imatge de la Verge de la Cabeza  des de la seua ermita fins a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. La solemne processó organitzada per la Junta del Novenari 2019 tindrà lloc, com és habitual, el 19 de setembre, en acabar la missa que se celebrarà, a les 19h, en l’Ermita dels patrons. A partir del 20 de setembre i fins al dia 28, en el temple parroquial de Sant Miquel, se celebrarà la tradicional Novena en honor a la Patrona.

Amb l’objectiu de reunir entorn de la taula a totes les clavaries, associacions i entitats que habitualment col·laboren i participen en la festa que Burjassot dedica a la seua patrona, la Clavaria de la Verge de la Cabeza 2019, amb María Cebriá Martínez com clavariessa major, ha organitzat un sopar de pa i porta en la qual també s’espera comptar amb grups de clavariesses d’anys anteriors. El sopar tindrà lloc el dissabte 21 de setembre, al Pati de les Sitges, una vegada finalitzada la novena.

Per part seua, la Clavaria de San Miguel Arcàngel, que en 2019 té com a clavari major a Joaquín Segòvia Máñez, ha organitzat un berenar a base d’orxata i fartons, que tindrà lloc entre les 18:30h i les 20h, en la Plaça de l’Església de Sant Miquel. Aquesta vesprada lúdica serà el preludi a la celebració de la festivitat de Satn Miquel Arcàngel, el diumenge 29 de setembre. La jornada començarà a les 8h, amb el volteig general de campanes i amb el so de la pólvora en la Plaça d’Emilio Castelar. A les 12h, tindrà lloc la solemne missa en honor a Sant Miquel, titular de la Parròquia, la qual serà cantada pel Cor Ciutat de Burjassot. A les 14h, i patrocinada per la Clavaria de Sant Miquel, es dispararà una mascletà, al carrer Pintor Goya, a càrrec de RICASA. A la vesprada, a partir de les 20h, tindrà lloc la processó de Sant Miquel Arcàngel pel recorregut habitual, amb la companyia de les clavaries i totes les persones que vulguen participar i amb la companyia musical de l’Agrupació Musical Les Sitges. En 2019, la Clavaria de Sant Miquel, amb la voluntat de contribuir al manteniment del patrimoni de la Parròquia, ha dut a terme la completa restauració del camina de Sant Miquel.

Finalment i com a culminació d’aquest setembre festiu per al municipi, el 30 de setembre Burjassot celebrarà la festa de la seua patrona, la Verge del Cap. Enguany, la clavaria està composta per María Cebriá, com Clavariessa Major, Winona García, Laura López, Mireia Esteban, Elisa Tortajada, Paula Tortajada i Almudena Segòvia. Totes elles seran recollides de les seues cases per les seues ciriales per a, a partir de les 11h concentrar-se en la Plaça d’Emilio Castelar. Des d’ací i en cercavila pel carrer Jorge Juan es dirigiran a la Parròquia de San Miguel Arcàngel on, a les 12h, tindrà lloc la solemne eucaristia en honor a la Patrona.

A la vesprada, a les 20h, bona part de Burjassot acompanyarà a la imatge de la Verge de la Cabeza que, en solemne processó i custodiada per les imatges de Sant Miquel i del Patró, Sant Roc, tornarà a l’Ermita, pel recorregut habitual. Com és tradició a Burjassot, la jornada festiva de la Patrona conclourà amb la “Pujà” i “Rodà” de Sant Roc, Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + dos =

CCCC
torrent