25n
Orgull
Orgull

El Festival Spanish Brass Alzira celebra el seu vinté aniversari

El Festival Spanish Brass Alzira celebra el seu vinté aniversari
14/06/2021 -

El Festival Spanish Brass Alzira està d’aniversari. En 2021 se celebren 20 anys de l’inici d’una aventura musical que cada estiu inunda la localitat valenciana d’Alzira de música.

Impulsat des de l’Ajuntament d’Alzira, la Societat Musical d’Alzira i Spanish Brass, aquest festival s’ha convertit -després de dues dècades- en un vertader referent per als amants dels instruments de vent metall.

L’edició d’enguany, encara condicionada pels efectes de la pandèmia, compta fonamentalment amb professors i artistes de la magnífica escola espanyola de vent metall, els qui estaran acompanyats d’altres artistes internacionals.

La part concertística del festival inclourà 7 actuacions, començant amb el concert d’obertura el 29 de juny a càrrec de Spanish Brass acompanyats del trompetista estatunidenc Adam Rapa, el pianista italià Lucca Dell’Anna i el percussionista gadità Pablo Domínguez. El programa, Our Spanish Heart, és un tribut al recentment desaparegut Chick Corea.

El 30 de juny Rumbau Grup de Metalls i Spanish Brass, dirigits per Bernat Ríos realitzaran el concert de presentació del CD Music for Brass Quintet by Gregory Fritze.

El dijous 1 de juliol comptarem amb la Balkan Pardise Orchestra, una formació integrada per joves instrumentistes, algunes de les quals han sigut alumnes del festival.

El divendres 2 de juliol hi haurà un concert vespertí protagonitzat pel SBALZ Júnior Brass Ensemble, dirigit pel músic francés Thierry Caens; mentre que el concert nocturn estarà a càrrec de l’Euskadi Brass, dirigits per Alberto Urretxo, que presenten el projecte Paseos Sonoros, inspirats pel Philip Jones Brass Ensemble.

El duo format per Miguel González a la trompa i Neus Pérez al piano, que comptarà amb la col·laboració especial del cantant Marc García, es realitzarà el 3 de juliol a la vesprada. Eixa mateixa nit es realitzarà el concert de clausura amb la participació dels professors del festival i els percussionistes Javier Sanchis i Juanjo Garcerá, tots ells sota la direcció del mestre Thierry Caens.

Enguany, de manera excepcional, els concerts nocturns es realitzaran al Pati del CEIP García Lorca, mentre que els concerts vespertins seran en el marc habitual del festival, el Claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira.

A més, de l’1 al 3 de juliol la Locomotora Jazz Band realitzarà actuacions en diversos punts de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 12 =