caixa popular

El Festival SIFASOL torna a Catarroja per a combinar música internacional amb la valenciana més tradicional

Els concerts seran de dilluns a divendres per la nit en la Plaça de la Llotgeta

El Festival SIFASOL torna a Catarroja per a combinar música internacional amb la valenciana més tradicional
02/07/2018 -

La Plaça de la Llotgeta es vesteix de gala per a acollir la setena edició del Festival SIFASOL, on el jazz torna a inundar els carrers més antics de Catarroja. Actuacions de músics destacats del panorama espanyol i internacional seran les protagonistes durant les nits del dilluns 2 de juliol al divendres dia 6, totes en la plaça del barri de Les Barraques a partir de les 22 hores. Es tracta, per tant, d’una bona excusa per a donar la benvinguda a l’estiu en la qual pot participar tota la família.

Per a començar aquesta setena edició, el públic podrà gaudir de Fabián Barraza Django’s Quartet i el seu “Homenatge a Stéphane Grapelli”. En aquesta ocasió, incorpora el violí al seu clàssic trio per a crear una atmosfera màgica que recorda a les actuacions de Django Reindhardt i Stéphane Grapelli en el Hot Club de París. Fabián Barraza porta a l’esquena una llarga trajectòria en el món del jazz i destaca especialment la seua participació en el grup sud-americà Los Andinos o els seus deu anys com a guitarrista solista de Mocedades.

El dimarts serà el torn de Jerez Texas, un trio on es crea un especial vincle entre la guitarra (Ricardo Esteve), el violoncel (Matthieu Saglio) i la bateria (Jesús Gimeno) i del que afloren gèneres com el flamenc barrejat amb el jazz. Aquests músics, que posen tota la seua dedicació en cada concert, tocaran les cançons de “Clar de lluna”, un disc gravat en 2016 en el Teatre Romà de Sagunt que els ha fet recórrer Espanya i països com Mauritània, Alemanya o França.

Valencia Art Quartet marcarà l’equador del SIFASOL amb el seu projecte “Amèrica”. Així, la nit del dimecres es convertirà en un recorregut de sud a nord pel continent a través de les obres més emblemàtiques de George Gershwin i de Leonard Bernstein. Els valencians Ángel García (percussió), Miguel López (percussió), María Rita Primer (piano) i Jordi Nogués s’encarregaran de traslladar al públic a aquests racons amb la seua qualitat i potencial.

El dijous dia 5 serà la “Nit Estellés“, una cita molt esperada pels veïns de Catarroja. A les 21 hores podran gaudir del tradicional sopar en la Plaça de la Llotgeta, als peus de l’Església de Sant Miquel, i podran acabar aquesta vetlada amb les veus i música de Sis veus per al poeta, un projecte de sis dones que homenatja al poeta Vicent Andrés Estellés. Eva Dénia, Lola Ledesma, M. Amparo Hurtado, Merxe Martínez, Maribel Crespo i Patxi Ferrer adapten els seus versos als estils musicals més lligats a la tradició valenciana.

Finalment, la subtilesa i calidesa de Thaïs Morell Quinteto posaran el colofó al festival. Es tracta d’un espectacle on la cantautora i multiinstrumentista arreplega vivències i records que ha acumulat dels seus nombrosos viatges i residències en països com Finlàndia, Ghana, Brasil, Espanya, França, Itàlia o Anglaterra. El resultat és una combinació de sons brasilers amb tocs de jazz i folklore amb un estil seductor i cosmopolita.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

mac mislata 2019