caixa popular

Els dies 21, 27, 28 i 29 d'abril, el festival Saxem torna a Puçol

13/04/2018 -

La tercera edició de Saxem, festival imprescindible per als amants i professionals del saxòfon, tindrà lloc entre el 21 i el 29 d’abril en la Casa de Cultura de Puçol. La incorporació d’un quart concert, el dia 21, a banda dels tres habituals, és una de les principals novetats del certamen. A més, s’ha inclòs un pianista de repertori a les classes de saxo que tenen lloc paral·lelament, amb mestres de renom.

La proposta formativa que s’ofereix junt amb els concerts permetrà als estudiants de saxòfon assistir a classes d’ensemble, de cambra, individuals i conferències, entre altres, durant eixos dies. L’alumnat posarà a prova la seua destresa i els docents els dirigiran a aules on treballaran competències específiques que els permetrà extraure el màxim profit de les seues habilitats. «L’oferta formativa està adaptada a tots els cursos», explica Javier Teruel, membre de Púrpura Pansa, quartet que coordina el certamen.

El dissabte 21 d’abril, a les 19.30 hores, Jesús Santandreu Quartet oferirà un concert. Es tracta del nou esdeveniment que s’ha incorporat a la tercera edició. El divendres 27, els quatre components de Púrpura Pansa interpretaran la seua música a les 22.30 hores.

El dissabte 28, també a les 22.30 hores, se celebrarà el concert de mestres, que actuaran tant individualment com en conjunt. Així, eixa nit serà possible veure compartir escenari a Johan van der Linden —músic que ha estat present des que es va iniciar este projecte en 2016—, David Pons —docent invitat que ja va assistir a l’edició anterior i aprofitarà per a fer una xicoteta presentació del seu CD més recent— i Púrpura Pansa.

El diumenge 29, a les 20 hores, s’oferirà un concert de clausura a càrrec de les formacions d’alumnes que han participat en les classes durant el certamen. «El festival ha anat in crescendo en nombre d’alumnes, l’any passat ja va superar els 60 matriculats», recorda Javier.

El músic agraïx «el vídeo espectacular que ha fet el departament de comunicació de l’Ajuntament». Amb el suport de marques internacionals, la col·laboració del consistori de Puçol i molta dedicació, el projecte ha crescut aquestes dues últimes edicions.

Púrpura Pansa va iniciar el seu camí fa 9 anys i, a més d’haver participat en concerts i xarrades, no és la primera vegada que organitza aquest tipus d’activitats: localitats com Foios o Llíria han disfrutat de les seues masterclass… i Puçol acull el tercer festival Saxem a finals d’este mes!


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris