25n
25N
25N

El festival "Mislatas Representan" introduix la pintura mural en el paisatge urbà de Mislata

Una taula redona amb els artistes clausura hui la sisena edició d’aquest festival

El festival "Mislatas Representan" introduix la pintura mural en el paisatge urbà de Mislata
22/06/2018 -

“Mislatas Representan” ha tornat a portar a la ciutat de Mislata el món de la pintura mural i l’art urbà. Ja són sis les edicions biennals d’aquest festival que s’ha convertit en tot un referent a nivell nacional. Una vegada més, els artistes participants han vingut a demostrar que el street art no té gens de gamberrisme i sí molt de talent i creativitat.

Organitzat pel col·lectiu XLF, el Consell de la Joventut i la regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Mislata, el festival s’ha desenvolupat de l’11 al 22 de juny, en dos espais: el Centre Jove del Mercat i l’IES Músic Martí i Soler. I els artistes encarregats de decorar els tres grans murs han sigut Deih, Hope i Xèlon, tots de reconegut prestigi en el món del graffiti i el street art. Els tres artistes són de Mislata i malgrat haver pintat internacionalment en països com Turquia, Noruega o Islàndia entre uns altres, han manifestat que on més volien representar era en la seua ciutat i gràcies a “Mislatas Representan” han tingut l’oportunitat.

Després de 5 edicions, s’ha volgut canviar de format i en aquesta ocasió s’han realitzat obres de gran grandària. Són menys artistes els participants, però com manifesta Xèlon, “és més ric per al poble de Mislata. Són obres que estan a l’interior del casc urbà i la gent pot gaudir-les molt més ja que a partir d’ara passen a formar part del paisatge urbà”.

Al peu de la seua obra, en el mur de l’Institut Músic Martí i Soler, Xèlon explica la relació de la seua representació amb l’educació i la creació. “He intentat representar un robot amb un motle, que per a mi representa la pròpia educació. Al meu entendre, ens eduquen sota el mateix motle, amb els mateixos valors i premisses, i malgrat açò, cadascú és diferent. Té un significat de crítica cap a eixa educació, però també representant eixa varietat i personalitat innata que tenim cadascun”.

Després de dos setmanes de procés creatiu, els artistes han finalitzat ja les seues obres i hui es clausura el festival amb un taula redona sota el títol “Street Art i moviments socials”, a les 19 hores en el Centre Jove del Mercat, on participaran els artistes explicant el projecte i parlaran entorn de l’art urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

CCCC
torrent