El festival "Mislatas Representan" introduix la pintura mural en el paisatge urbà de Mislata

Una taula redona amb els artistes clausura hui la sisena edició d’aquest festival

Guardar

mislata_arte
mislata_arte

"Mislatas Representan" ha tornat a portar a la ciutat de Mislata el món de la pintura mural i l'art urbà. Ja són sis les edicions biennals d'aquest festival que s'ha convertit en tot un referent a nivell nacional. Una vegada més, els artistes participants han vingut a demostrar que el street art no té gens de gamberrisme i sí molt de talent i creativitat.

Organitzat pel col·lectiu XLF, el Consell de la Joventut i la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Mislata, el festival s'ha desenvolupat de l'11 al 22 de juny, en dos espais: el Centre Jove del Mercat i l'IES Músic Martí i Soler. I els artistes encarregats de decorar els tres grans murs han sigut Deih, Hope i Xèlon, tots de reconegut prestigi en el món del graffiti i el street art. Els tres artistes són de Mislata i malgrat haver pintat internacionalment en països com Turquia, Noruega o Islàndia entre uns altres, han manifestat que on més volien representar era en la seua ciutat i gràcies a "Mislatas Representan" han tingut l'oportunitat.

Després de 5 edicions, s'ha volgut canviar de format i en aquesta ocasió s'han realitzat obres de gran grandària. Són menys artistes els participants, però com manifesta Xèlon, "és més ric per al poble de Mislata. Són obres que estan a l'interior del casc urbà i la gent pot gaudir-les molt més ja que a partir d'ara passen a formar part del paisatge urbà".

Al peu de la seua obra, en el mur de l'Institut Músic Martí i Soler, Xèlon explica la relació de la seua representació amb l'educació i la creació. "He intentat representar un robot amb un motle, que per a mi representa la pròpia educació. Al meu entendre, ens eduquen sota el mateix motle, amb els mateixos valors i premisses, i malgrat açò, cadascú és diferent. Té un significat de crítica cap a eixa educació, però també representant eixa varietat i personalitat innata que tenim cadascun".

Després de dos setmanes de procés creatiu, els artistes han finalitzat ja les seues obres i hui es clausura el festival amb un taula redona sota el títol "Street Art i moviments socials", a les 19 hores en el Centre Jove del Mercat, on participaran els artistes explicant el projecte i parlaran entorn de l'art urbà.

Destacats