25n
25N
25N

El jazz inundarà els barris de València

El Festival de Jazz se celebrarà del 2 de juny al 17 de juliol

El jazz inundarà els barris de València
21/05/2018 -

La Presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, i el coordinador del festival, Enrique Monfort, han presentat la nova edició del Festival de Jazz del Palau de la Música, que se celebrarà del 2 de juny al 17 de juliol. Un festival que, literalment, inundarà la ciutat de música, ja que no solament s’han organitzat concerts en diferents sales de València, sinó que el jazz també visitarà els barris i pobles de la ciutat.

De la mà de grans artistes reconeguts com Salvador Sobral, que actuarà el 7 de juliol en la sala Iturbi, Ron Carter, Benny Golson o Buika, juntament amb una àmplia representació del jazz valencià, aquesta 23 edició del Festival s’alça com una de les més potents, que comptarà amb 25 actuacions, més de 300 músics, i amb entrades que oscil·laran dels 9 als 40 euros, i que es podran adquirir a partir de demà.

En aquest sentit, Tello ha volgut destacar que aquest festival ve carregat de novetats. ‘És la primera vegada, després de 22 edicions, que des del Palau de la Música ens encarreguem de tota la programació del festival, la qual cosa ens ha permés abaratir costos, però també diversificar estils i artistes. A més, hem fet una aposta important pels artistes valencians, que ocupen el 40% de la programació, així com per la presència femenina, que també ocupa el 40%. Així, estem parlant d’un festival paritari, que compta amb una major durada, però també, per primera vegada, amb l’actuació de la Banda Municipal de València, que estarà dirigida per Jesús Santandreu’.

Una altra de les grans novetats del Festival de Jazz són els concerts gratuïts a l’aire lliure, que estaran presents en els barris de Benimaclet, Patraix, Aiora, Russafa, Montolivet, el Cabanyal, Ciutat Vella i en el poble del Perellonet. No obstant això, les novetats no acaben ací. Tello ha explicat que ‘el festival també tindrà un vessant social, com el concert de l’1 de juliol, en el qual actuarà la Berklee València Faculty All Stars, que recaptaran fons per a becar a un músic en el seu campus d’estiu. I, a més, també hem apostat per organitzar tant el Seminari Internacional de Jazz i Música Llatina i el Festival de Jazz Jove on es crearan sinergies entre els artistes’.

Enrique Monfort ha sigut l’encarregat d’explicar la programació d’aquest festival, que compta amb un pressupost de 157.626 euros, 12.000 euros més que l’any passat, i en la qual ha volgut destacar les actuacions dels grans de la música, com el llegendari guitarrista Pat Metheny, guanyador de 20 Grammys, Kenny Garret, Lambchop o Buika, però també els grans artistes valencians, com la Big Band de dones Micaela Chalmeta, que actuarà el 27 de juny en els Jardins del Palau o el concert de l’Orquestra de València, entre altres.

Finalment, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat no solament ‘la qualitat i la varietat d’estils del festival d’enguany, que ha aconseguit unir a artistes nacionals i internacionals amb els locals’, sinó que també ha anunciat la Plataforma Jazz Espanya, que des del Palau estan ‘abanderant el projecte’, i que pretén que els festivals que s’organitzen en tot el panorama nacional treballen junts.

Programació del Festival de Jazz del Palau de la Música

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

CCCC
torrent