25n
Orgull
Orgull

El Festival de Jazz de València comença el seu recorregut pels barris i pobles

Javier Marina

El Festival de Jazz de València comença el seu recorregut pels barris i pobles
16/07/2021 -

Una vegada conclosos els concerts del XXIV Festival de Jazz de València, organitzat pel Palau de la Música i que han tingut lloc des del passat 4 de juliol al Teatre Principal, este cap de setmana prosseguirà el Festival amb el cicle Jazz als Barris i Pobles de València, que enguany s’estendrà fins al 31 de juliol. D’esta manera, demà dissabte visitarà Natzaret el trompa Pau Moltó amb el seu projecte, i l’endemà, actuarà Clara Juan Quartet al poble de Pinedo.

La presidenta del Palau, Glòria Tello, ha destacat que “un dels objectius principals del nostre Festival sempre ha sigut acostar-ho al veïnat dels diversos barris i pobles de València, però també convidar a la ciutadania a gaudir d’estos concerts gratuïts, a l’aire lliure i fets exclusivament per músics i grups de la nostra terra”. “Enguany, que tant de suport necessiten els nostres artistes”, ha afegit Tello, “hem ampliat la seua presència, no sols en este cicle, sinó al llarg de tot el Festival”.

Tots els concerts d’este cicle són d’accés lliure fins a completar l’aforament, per ordre d’arribada i començaran a les 20.00 hores. S’obrirà l’espai una hora abans, a les 19.00 hores. Es respectaran totes les mesures de seguretat com la distància interpersonal, ús de les mascaretes i dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Demà, els veïns i veïnes que s’acosten a la plaça del Santíssim Crist de Natzaret, podran gaudir del programa Pau Moltó French Horn Jazz Project, liderat pel trompa Pau Moltó i on explora les possibilitats que oferix la trompa en el jazz, en l’àmbit de la improvisació i en la música creativa. Aporta diferents estils amb la trompa com a protagonista, des del swing al bebop, el cool jazz o el latin jazz, fins a concloure amb un so més personal, amb aires mediterranis. Amb ell, estarà el trompetista David Pastor, la pianista Kontxi Lorente, el contrabaixista Jordi Gaspar i el bateria Ramón Ángel Rey. Comptaran com a convidat especial amb el trompa italià Giovanni Hoffer.

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que “sempre procurem programar concerts als barris i pobles de la ciutat, amb propostes de la mateixa qualitat que els que es desenvolupen al festival, i este cap de setmana és una bona prova d’això”.

L’endemà, diumenge, serà el torn de la saxofonista Clara Juan i el seu quartet, format pel bateria Vicent Espí, el pianista Edu Marquina i el contrabaixista Davide di Sauro. Oferiran a la plaça Major de Pinedo una sessió de jazz molt suggerent, amb un repertori format per compositors claus de la “clàssica” modernitat del jazz i amb autors més contemporanis com Sam Rivers, Jerry Bergonzi o Chick Corea. Es tracta d’una música madura i abstracta, amb gran poder evocador. És música de llibertat, ben lligada, juganera i disposada en diversos plànols, basada sòlidament en una visió moderna del jazz.

Les següents cites del festival seran dissabte 24 a la plaça de Patraix, amb Pescaitos Messengers, que van ser els guanyadors del Concurs Festival de Jazz de València el 2019; diumenge, 25 al Parc Central de Russafa amb Manolo Valls Quintet: el ball de les muses i dissabte 31, conclourà el cicle a la plaça de l’Església de Campanar amb l’actuació de Bertrand Kientz i el seu treball Sundust.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − divuit =