25n
Orgull
Orgull

Una nova edició del Festival Internacional de Circ 'Contorsions' torna a València

Una nova edició del Festival Internacional de Circ 'Contorsions' torna a València
05/04/2019 -

València celebra la II edició del seu Festival internacional de circ, Contorsions, que es desenvoluparà els dies 25 al 28 d’abril, impulsat per la Regidoria d’Acció Cultural. La Junta de Govern Local ha aprovat la convocatòria, que portarà de nou a la ciutat una àmplia i variada oferta d’espectacles de circ, gratuïta i per a tots els públics.

El Festival internacional de circ va nàixer l’any passat amb dos grans objectius: potenciar l’oci cultural a través del circ com a disciplina popular per a tots els públics i per a totes les edats; i generar alhora un esdeveniment cultural que contribuïra a augmentar el prestigi cultural de la ciutat.

De fet, la primera edició de Contorsions va registrar un gran èxit de públic, amb més de 10.000 espectadors, i va augmentar l’interés de la ciutadania per esta disciplina escènica. «El circ havia estat incomprensiblement abandonat per les institucions públiques», ha denunciat la regidora d’Acció Cultural i Educació, María Oliver, que ha destacat que Contorsions «pretén en esta segona edició contribuir a assentar el sector del circ valencià».

La regidora ha recordat que l’impuls d’este festival s’emmarca en el Pla d’acció estratègic del Consistori per potenciar i dignificar les arts circenses contemporànies. Per això, la celebració del festival va acompanyada de la pròxima signatura d’un conveni amb el sector de la creació i les arts escèniques a València per a la posada en marxa del Centre de Producció de les Arts del Circ, que se situarà en les naus de propietat municipal situades en el barri del Cabanyal-Canyamelar, ha afegit Oliver.

Els pròxims dies 25 al 28 d’este mes, el Festival Contorsions permetrà gaudir d’una vintena de companyies de nombrosos punts del panorama internacional, amb artistes arribats des de França, Bèlgica, l’Argentina, Itàlia, Ucraïna i, per descomptat, també artistes espanyols i locals, «atés que és també objectiu d’este festival donar visibilitat al treball dels artistes valencians», ha afegit la regidora Maria Oliver.

El Festival es desenvoluparà en els teatres municipals (TEM i La Mutant), en la plaça de l’Ajuntament, i en el cobert número 2 de la Marina de València. Es podrà veure companyies de llarg recorregut, com ara Escarlata Circus, que plantarà una carpa per a 50 persones en la Marina; la companyia Passabarret (premi Zirkolika 2018); o la companyia francesa Cirque Pardi, que convertirà la plaça de l’Ajuntament en un escenari inspirat en la mítica pel·lícula de Wim Wenders «Paris, Texas», entre d’altres.

Per part seua, l’Associació de Professionals de Circ de la Comunitat Valenciana (APCCV) posarà en escena la Gala del Circ Valencià, on oferirà els últims treballs d’artistes locals. I durant el Festival també es podrà gaudir de concerts en el cobert 2: música balcànica o cumbia (amb bandes com la Trocamba Matanusca, Balkumbia , o les Hijas de la Cumbia).

Una novetat d’esta II edició del festival Contorsions és que s’ha proposat una residència artística-taller, que impartirà Firenza Guidi, una de les artistes més destacades del denominat ‘Nou circ’ del panorama internacional. En este taller participaran artistes locals, i al llarg de la programació del festival es podrà veure una mostra de tot allò que es realitze en ell.

Finalment, durant tots els matins del Festival, l’Associació Valenciana de Circ impartirà tallers gratuïts, també en la plaça de l’Ajuntament, per a tots els públics i edats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 20 =