caixa popular

València acollirà el Festival Internacional de Circ

València acollirà el Festival Internacional de Circ
27/03/2018 -

Del 5 al 8 d’abril arriba a la ciutat el Festival Internacional de Circ ‘Contorsions’. L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, ha organitzat aquesta iniciativa cultural que acosta l’art circense a menuts i majors durant la setmana de Pasqua. Aquest festival públic tindrà activitats a la plaça de l’Ajuntament i al Teatre El Musical (TEM), instal·larà una carpa al Jardí dels Vivers i, a més, arrancarà la programació de reobertura de l’espai La Mutant de Las Naves a partir del 6 d’abril.

El Festival ‘Contorsions’ ha estat presentat aquest matí per l’alcalde de València, Joan Ribó, junt amb la regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, i César García, de la companyia La Finestra Nou Circ. Ribó ha destacat l’interés del consistori en oferir una programació a les famílies, però també en “potenciar l’oferta cultural des d’un punt de vista turístic”. A més, Ribó ha ressaltat la voluntat del Govern de la Nau en “descentralitzar l’oferta cultural —amb projectes com ara ‘Cultura als barris’ o ‘Cultura als Pobles’—, recuperar espais públics i apostar pels professionals valencians i les noves tendències”.

“El festival és un exemple de col·laboració en el sector”, ha dit la regidora Maria Oliver, qui ha subratllat la importància de fer una reflexió sobre espais tancats i oberts. En eixe sentit, el festival ‘Contorsions’ prendrà el carrer a la plaça de l’Ajuntament i altres espais públics, però també hi instal·larà una carpa de la companyia Baraka Cirque als Vivers i es realitzaran diferents actuacions als teatres municipals. “Este festival aporta una mirada més àmplia sobre el món del circ i fuig de la mirada més tradicional”, ha dit Oliver.

El Festival ‘Contorsions’ “vol donar suport al sector i portar companyies internacionals de primer nivell a la ciutat”, al mateix temps que “es fa accessible la cultura a la ciutadania” i “es reivindica el seu caràcter divers”, ha remarcat Oliver. La regidora també ha indicat la intenció d’acostar el circ a les escoles de Pasqua i a grups de xiquets i xiquetes en perill d’exclusió social, tot i que el festival té activitats per a tots els públics.

Com ha dit César García, de la companyia La Finestra Nou Circ, el festival ofereix una programació diversa, que abasta des d’aquella dirigida al públic infantil o familiar fins a les obres més conceptuals, que van dirigides a un públic adult o més introduït en el món del circ. En la programació destaquen les actuacions de Claudio Stellato, que serà el divendres 6 a les 21 hores en La Mutant (Las Naves), i de Leo Bassi, que serà el diumenge 8 a les 21 hores, també en La Mutant.

Al festival s’han integrat quasi totes les companyies de circ de carrer valencianes, a més de comptar amb companyies internacionals, per aportar tant espectacles com concerts, tallers o, fins i tot, olimpíades de circ. Es pot consultar tota la programació i adquirir les entrades dels espectacles a la pàgina web https://festivalcontorsions.com/ca/. El pressupost de ‘Contorsions’ ha estat de 85.000 euros

Pel que fa a l’espai La Mutant de Las Naves, que reobri el 6 d’abril amb l’espectacle de Claudio Stellato, la regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, ha exposat que es vol coordinar la programació dels teatres municipals i que es vol apostar per la dansa i el circ. “Són disciplines amb un recorregut espectacular i que havien estat abandonades pel Partit Popular”, ha dit Oliver, qui ha expressat la intenció que hi haja més programació d’aquest tipus en La Mutant.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris