25n
Orgull
Orgull

El festival Igualment Fest es desenvoluparà a les places dels 15 pobles de València

El festival Igualment Fest es desenvoluparà a les places dels 15 pobles de València
15/06/2021 -

L’Ajuntament compta amb noves propostes per desenvolupar el Pla Marc d’Igualtat aprovat pel Ple Municipal en setembre de 2018 “amb l’objectiu d’aconseguir avanços significatius en matèria d’igualtat entre dones i homes”. El nou document s’ha elaborat a partir de les conclusions extretes per Las Naves de l’anterior programació, que ha sigut desenvolupada entre 2018 i 2019, per 24 de les 49 regidories i 3 organismes autònoms, i ha beneficiat 118.332 persones, de les quals 12.008 són homes i 106.324 dones. Pel que fa a les noves accions, un total de 172, el 22% s’han programat per a reforçar la lluita contra la violència de gènere i masclista. La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha assegurat, “que reafirmen la posició de l’equip de govern de fomentar la transversalitat i assegurar la participació activa en aquesta tema”. “Destaquem tres àrees d’intervenció de gran importància: la lluita contra la violència masclista, la prevenció d’aquesta, i la conciliació de la vida personal, familiar i laboral” . “També incidim en la descentralització de les polítiques d’igualtat amb suggeriments com la de desenvolupar el festival Igualment Fest, que es feia a la plaça de l’Ajuntament, a les 15 places dels pobles de València”.

La regidora Lucía Beamud, que ha celebrat que “fins al moment el nivell d’execució del Pla Marc d’Igualtat ha sigut molt elevat”, ha explicat que, segons l’avaluació de Las Naves, per conéixer els resultats de les intervencions desenvolupades, s’han executat 142 accions que representen un 90,1% de les intervencions dissenyades i incloses l’esmentat pla. I la majoria de les àrees se situen en un grau d’execució que oscil·la entre el 90 i el 95%.

“L’esmentat estudi també ha permés saber si les accions posades en marxa han aconseguit els seus objectius previstos, i destaca el pes que ha adquirit la transversalitat com a eix fonamental en les polítiques públiques dutes a terme per part de l’Ajuntament, així com la formació de la plantilla i, de forma molt positiva, la formació en pressupostos amb enfocament de gènere”, ha explicat Lucía Beamud.

“A més, les organitzacions que participen en el Consell Municipal de les Dones han valorat molt positivament aquest espai de trobada i informació de millores i actuacions impulsades per la Regidoria, i així podem afirmar que el Pla ha contribuït a millorar la vida de les dones i a reforçar els principis d’igualtat, tant pel nombre de dones ateses, com pel grau d’execució de les activitats i la pertinència d’aquestes”, ha afegit la regidora.

D’altra banda, Beamud també s’ha fet ressò de les recomanacions de l’estudi que indica que “la programació del Pla hauria de ser més extensa, almenys de 4 anys, i que cal augmentar la participació dels diferents grups de persones interessades, així com incloure una memòria econòmica que assegure la distribució dels recursos de manera eficient”.

Amb aquestes dades, i després de recordar els principis orientadors del Pla Marc d’Igualtat, “igualtat, transversalitat, integració, diversitat, participació i prevenció”, la regidora ha anunciat altres “en els quals desitgem progressar”. En aquest sentit, ha parlat de “la interseccionalitat, per tractar les diferents formes de desigualtat; la implicació dels homes, amb la difusió de models de masculinitat lliures d’actituds masclistes; l’apoderament de les persones; i la lluita i prevenció de la violència masclista”.

37 NOVES ACCIONS PER LLUITAR CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Lucía Beamud ha concretat que “l’Ajuntament continuarà incidint i reforçant l’àrea de violència de gènere i masclista quant a prevenció i suport a les víctimes i a les seues filles i fills. De fet és l’àrea que més nombre d’accions contempla un 22%, de les accions totals. En la programació anterior teníem 22 accions passant ara a 37”.

“La següent àrea de major pes en les accions és educació i cultura, en la programació anterior teníem 19 accions i en aquesta 31, incrementant les accions de prevenció en l’àmbit educatiu i també aquelles que contribueixen a una major visibilització dels assoliments obtinguts per les dones donant-los el reconeixement i lloc que mereixen ocupar en la història, així com, oferir una oferta cultural des de l’enfocament de gènere, ha continuat.

D’altra banda, “la situació derivada de la pandèmia, a més de la crisi sanitària i econòmica ha evidenciat i agreujat encara més les desigualtats que patim les dones, la bretxa digital i les conseqüències en la conciliació de la vida personal, familiar i laboral. Per tot això, aquesta és la tercera àrea de major pes en el desenvolupament d’accions amb 26″.

Per últim, la regidora ha subratllat la importància d’avaluar i fer un seguiment de totes les mesures així com de fer un exercici de rendició de comptes amb el conjunt de la ciutadania amb l’objectiu final d’aconseguir avanços significatius en matèria d’igualtat entre dones i homes, des de l’adaptació constant a la realitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 5 =