25n
25N
25N

Torna el festival Etnomusic al Museu d’Etnologia amb 23 concerts de música del món

Carmen París i Nabyla Maan, APA, Urbàlia Rurana i Raúl Rodríguez són alguns dels músics que actuaran en aquesta edició primaveral que se celebrarà entre el 3 de maig i el 14 de juny

Torna el festival Etnomusic al Museu d’Etnologia amb 23 concerts de música del món
27/04/2018 -

L’Etnomusic torna al Museu d’Etnologia després de l’èxit de la darrera edició. Amb més de 2800 espectadors l’any passat, aquest cicle de concerts presenta música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals.

Des del proper 3 de maig i fins al 14 de juny, tots els dijous a partir de la 20:15, el públic podrà gaudir d’un total de 23 actuacions de conjunts de l’Estat Espanyol i de fora al pati del Centre Cultural de la Beneficència.

Obri aquest festival, el 3 de maig l’actuació de Carmen París i Nabyla Maan “2 medines blanques”, el 10 de maig, José Aparicio ‘APA’; el 17 de maig Urbalia Rurana; el 24 del mateix mes, Gabacho Maroc: l’últim dijous de maig, dia 31, l’actuació correrà a compte de Nakany Kante. El 14 de juny serà el torn del concert de Vanesa Muela i Odaiko i el concert de cloenda serà de Raúl Rodríguez.
L’Etnomusic està integrat per tres festivals diferents: “Etnomusic Primavera ’18”, “Estiu a la Bene” (que a partir d’ara s’anomenarà “Etnomusic Estiu ‘18”) i “Etnomusic Tardor ’18”. A aquests festivals sonarà música tradicional, folk valenciana i del món, amb lectures contemporànies i apropaments a estils diferents com el jazz.

Durant la presentació de hui al Centre Cultural de la Beneficència, el diputat de Cultura, Xavier Rius, ha volgut destacar que l’Etnomusic “és un festival que treballa la música d’arrel i que tot i que no és una oferta de masses té un públic fidel”. A més, ha remarcat la gran afluència de públic que va haver la passada edició, “vam penjar el cartell de no hi ha entrades al 90% dels concerts del 2017”, i ha mencionat la possibilitat de canviar de localització el festival encara que tot seguit ha afegit que de moment no està previst perquè volen “mantenir l’encant que té la Bene”.

Per la seua banda, Francesc Cabanyes, director del festival, ha afirmat que tot i que no és molt habitual que un museu munte activitats musicals, “pensem que és important recolzar i ampliar amb tot tipus d’activitats el missatge del museu”.

Per la seua part, José Aparicio “APA” ha aprofitat la seua intervenció per a mencionar que aquest festival és una oportunitat per a “dur la música tradicional valenciana per a que la gent la puga gaudir i veja altres formes de cantar”.

El passe als concerts de l’Etnomusic és gratuït encara que s’han de recollir les entrades abans al Hall del Museu Valencià d’Etnologia o per internet a partir del dimarts anterior a cada actuació. L’horari per a arreplegar les entrades al museu és de 10:00 a 20:00 hores, es donaran 2 entrades per persona i l’aforament és limitat, d’entre 280 i 290 persones.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres − dos =

museo etnologia
ficcions 2019-2020