25n
25N
25N

39 edició del Festival Ensems 2017 a València

39 edició del Festival Ensems 2017 a València
07/03/2017 -

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i el director del Palau, Vicent Ros, han assistit aquest matí a la presentació de la 39 edició del festival ENSEMS 2017, en un acte que ha comptat també amb la presència del secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona.

El festival consta de 25 concerts, 16 dels quals es desenvoluparan a les sales del Palau de la Música, 12 es podran escoltar a la Sala Rodrigo i 4 a la Iturbi, protagonitzats per l’Orquestra de València i la Banda Municipal. La regidora de Cultura ha començat la seua intervenció manifestant que “enguany hem volgut reforçar d’una manera més ferma la nostra implicació, fins al punt de coorganitzar-lo, ampliant el nombre de concerts en les nostres sales a 16, 7 més que l’edició passada”. En aquest sentit, ha afegit que “Ensems entronca amb la nostra idea d’un Palau obert a nous públics, a noves tendències, a l’avantguarda, a la creativitat i, com a servici públic que som, a donar suport als creadors, músics i grups contemporanis”. A més, ha destacat els concerts protagonitzats per l’Orquestra de València i la Banda Municipal, “que s’uneix per primera vegada a aquest festival, perquè volem impulsar-la amb nous continguts i projectes”.

Per la seua banda, Vicent Ros ha detallat els programes de l’Orquestra de València i la Banda Municipal i ha destacat que “Ensems és un dels millors festivals de música contemporània a escala nacional i internacional, obert a totes les tendències, i té com a objectiu el coneixement de noves músiques amb les referències del passat, però amb la projecció de futur”.

Prèviament, el secretari autonòmic de Cultura ha agraït la implicació de les institucions implicades, en especial la de l’Ajuntament de València, i ha destacat que es tracta d’un festival “molt consolidat”, una trobada cultural que “combina propostes de qualitat amb la voluntat de crear nous públics i oferir una programació plural en diferents espais”.

El primer concert de l’Orquestra de València serà el 7 d’abril, on serà dirigida per Rubén Gimeno, i es podrà escoltar El gegant de fusta de Ferrer Ferran. El segon, el 5 de maig, estarà dirigit per Carlos Garcés i comptarà amb les percussionistes de la mateixa orquestra Luis Osca i Josep Furió. Es podrà escoltar el Doble concert per a marimba vibràfon i orquestra, d’Emmanuel Sejourné, i l’estrena absoluta, obra d’encàrrec, Afectuosament, de Llorenç Barber. I el tercer, el 23 de juny, serà dirigit per Òscar Colomina i Bosch i hi participarà Joan Enric Luna. Es podrà escoltar Entfaltung, del mateix Colomina, i l’estrena del Concert per a clarinet de J. Torres.

Per la seua banda, la Banda Municipal té un programa amb l’estrena absoluta de Cantos atávicos, de José Miguel Fayos-Jordán, i que és també un homenatge a Blasco Ibáñez. També Lament, de Francisco Tamarit, Zoco esclavo, de Francisco Llácer, i Belmonte, de Carles Santos.

A la Sala Rodrigo es podrà escoltar el Brouwer Trio (5 d’abril), Frames Percussion (19 d’abril), Grup Instrumental de València (26 d’abril), Akra Leuka Ensembl (3 de maig), Ensemble Opera Diversa (10 de maig), United Instruments of Lucilin (11 de maig), Quatuor Diotima (12 de maig), Ensemble Estudio Abierto (17 de maig), Trio Feedback (24 de maig), Nou Ensemble (8 de juny), Plaerdemavida Ensemble (21 de juny) i Nordic Affect (22 de juny).

Ensems està coorganitzat pel Palau de la Música i la direcció adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, la Fundación SGAE, el Palau de les Arts Reina Sofia, els conservatoris superior i professional de València i l’Institut Français.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =