25n
25N
25N

El festival Ensems convoca un taller de sonorització d'objectes entorn de l'exposició de Mona Hatoum a l'IVAM

‘El so revelat’ és el primer taller de llarga duració al voltant del so i les músiques experimentals organitzat a l’IVAM

El festival Ensems convoca un taller de sonorització d'objectes entorn de l'exposició de Mona Hatoum a l'IVAM
21/04/2021 -

El festival Ensems, dedicat a l’experimentació sonora i les músiques inusuals i organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, realitzarà en la seua 43a edició un taller de sonorització d’objectes al voltant de l’obra de l’artista libanesa Mona Hatoum, qui acaba d’inaugurar una exposició monogràfica a l’IVAM sobre les últimes dues dècades del seu treball artístic.

Aquest taller constitueix la primera activitat de llarga duració al voltant del so i les músiques experimentals que s’organitza a l’IVAM, i té com a objectiu principal transformar la visió que tenim dels objectes quotidians.

Amb la denominació ‘El so revelat’, l’activitat està organitzada per l’Escuela de Oficios Electrosonoros, un col·lectiu madrileny de consolidada trajectòria en educació innovativa, i abordarà aspectes del treball de Mona Hatoum relacionats amb els objectes de la vida quotidiana i les radicals variacions de significat a què poden ser sotmesos en funció de la lectura i observació que en puguem fer. D’aquesta manera, ganivets, ratlladors de formatge i altres objectes domèstics poden convertir-se en recipients de memòria, objectes de tortura o també en refugis i reflexos evasius de noves realitats.

El taller es desenvoluparà en quatre sessions del 17 de maig al 3 de juliol i conclourà amb una ‘performance’ sonora que tindrà lloc al mateix IVAM el 3 de juliol.

Al llarg de la seua trajectòria, el Festival Ensems ha apostat de forma decidida pels projectes educatius i pedagògics, unes activitats que en les últimes edicions han sigut batejades amb la marca Xensems.

“Són una manera d’aprofitar el cabdal que ofereixen les músiques experimentals i de nova creació que Ensems catalitza per tractar de normalitzar en el públic assistent, una escolta creativa i crítica, sempre disposada a acollir altres formes de manifestació sonora”, explica Voro Garcia, director d’Ensems. “Descobrir, crear, interpretar. Mons sonors que els espais del so i els llocs de trobada que proposa el festival intenten que siguen el context ideal per a generar audiències actives que permeten generar sinergies de col·laboració i descobrir altres poètiques sonores o mons en vibració!”, destaca Garcia.

Aquest taller de l’IVAM junt al projecte ‘Pleasure Island’ que es desenvoluparà en coproducció amb el Palau de les Arts (dins del projecte europeu ENOA, European Network Opera Academies), les 33es Trobades de Composició en què participaran els compositors internacionals Unsuk Chin, Liza Lim, Pierluigi Billone i Clemens Gadensttter, i el Taller de Creació Sonora per a compositors nacionals i internacionals conformen l’aposta educativa de la 43a edició d’Ensems.

El Festival Ensems està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i el Palau de les Arts Reina Sofia, i compta amb la col·laboració de l’INAEM (Ministeri de Cultura), l’Ajuntament de València, el Palau de la Música de València, l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Caixabank Escolta València, La Nau Centre Cultural (Universitat de València), Societat General d’Autors i Editors (SGAE), Institut Superior d’Ensenyances Artístiques (ISEACV), Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, el Consolat de la República de Lituània, la Diputació de València, la Diputació d’Alacant, Clemente Pianos, ENOA (European Network Opera Academies) i la Fundació Visit València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =