25n
Orgull
Orgull

El Festival de Bandes de Mislata, la gran cita musical de les festes patronals

En esta ocasió, la banda convidada pel CIM de Mislata a la XLI edició va ser la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre

El Festival de Bandes de Mislata, la gran cita musical de les festes patronals
27/08/2018 -

El compromís de Mislata amb les bandes de música es va demostrar un any més en el Festival de Bandes de la localitat. Ja són 41 edicions d’esta tradicional cita clàssica dins del programa d’actes de les festes patronals organitzada per la Clavaria de La Mare de Déu dels Àngels.

Sobre l’escenari, instal·lat en una repleta Plaça de la Constitució a les portes de l’Ajuntament, els clavaris dels Àngels van organitzar una nova edició d’esta arrelada i esperada trobada musical que enguany va comptar amb la presència, a més de la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical de Mislata, amb la Societat Musical Santa Cecilia de Macastre.

Centenars de veïns i veïnes van omplir com cada any la plaça, per a gaudir d’una agradable vetlada de festes amb la millor música. Després de la tradicional desfilada a peu al costat de la Corporació Municipal des del Casino del carrer Miguel Hernández, seu del CIM, en el qual van interpretar el pasdoble Tercio de Quites de Rafael Talens. Els primers a pujar a l’escenari van ser els músics de Macastre que van arribar fins al mateix interpretant el pasdoble El Bote de Saúl Gómez Soler. La banda, dirigida per Francisco Carrascosa Miguel va interpretar diverses peces amb un marcat caràcter fílmic. L’actuació, dividida en tres parts, va comptar amb les peces Queendoms, composta pel propi director de la banda, El triángulo de las Bermudas de José Alberto Pina i Leonardo Dreams de Saúl Gómez Soler, un conjunt de composicions inspirades en els dissenys del geni italià, Leonardo da Vinci.

Per la seua banda, amb Francisco Valero Terribas a la batuta, la Banda Simfònica del CIM va obrir el seu programa amb el pasdoble que porta el nom de l’històric president de la clavaria dels Àngels, Salvador Quiles, obra de Roberto Sáez Cambres. Li van seguir les peces Eaglecrest de James Barnes i Sierra de los Andes de Arie Malando. La vetlada va posar el fermall d’or amb el clàssic Himne a Mislata, obra de Ramón Ibars, seguit de l’Himne Regional del mestre José Serrano que va ser corejat pels presents.

Després de cadascuna de les actuacions, els clavaris van col·locar els corbatins a cada estendard com a certificat del pas de les bandes pel festival de Mislata. Per a concloure, l’alcalde de la ciutat, Carlos Fernández Bielsa, va pujar a l’escenari per a felicitar als músics per la seua actuació i reconèixer la labor dels Clavaris dels Àngels, per mantenir un festival de bandes que porta ja 41 edicions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − cinc =