25n
25N
25N

La fusió de l’art i la gastronomia pren els espais culturals de València

Els diferents actes del programa de Fest/n es podran visitar entre el 24 de gener i el 2 de febrer

La fusió de l’art i la gastronomia pren els espais culturals de València
17/01/2020 -

“Permeteu-me la llicència, és un acte deliciós”. Amb aquestes paraules s’ha referit el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a Fest/n, el Festival d’Art i Gastronomia que acollirà la ciutat de València entre el 24 de gener i el 2 de febrer. L’Ajuntament de València i Visit València han preparat un programa d’activitats que tindran lloc en fins a 14 espais culturals. El programa comptarà amb la presència de 6 xefs, com Ricard Camarena o Quique Dacosta -entre els quals sumen 4 estrelles Michelin -, a més del campió de cocteleria per equips d’Espanya, Ivan Talens. Els visitants podran participar en esdeveniments de dansa, lírica, visites guiades o debats en llocs característics de la història i l’arquitectura del Cap i Casal.

La roda de premsa de presentació de la primera edició del certamen, conduïda pel Regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Emiliano García, ha comptat amb la presència del xef i President del Programa Visit València, Alejandro del Toro, el Director del Consorci de Museus i President del Programa de Cultura i Oci de Visit València, José Luis Pérez Pont, i del Secretari Autonòmic Colomer. Per a Emiliano García, es tracta d’una proposta que vol “realçar la ciutat, la cultura i la gastronomia”.

Per la seua banda, Colomer ha donat importància a l’acord estratègic que existeix entre Turisme Comunitat Valenciana i la ciutat de València. El Secretari Autonòmic ha utilitzat la metàfora del maridatge per a explicar la fusió de dues disciplines com l’art i la gastronomia, que han donat com a resultat un “punt d’avantguarda”. Aquesta aposta innovadora pels “artistes de la gastronomia”, que reforça el gaudi estètic i el plaer, afegeix valor a escenaris culturals com el Mercat de Colón, el Centre del Carme o el Palau de les Arts, i dóna l’oportunitat de redescobrir-los. Per a Francesc Colomer, la gastronomia “és un art que comunica i expressa amb recursos estètics en el seu relat”. “O som innovadors o serem barats” ha sentenciat el Secretari Autonòmic de Turisme.

Al seu torn, el President del Comité Gastronòmic, Alejandro del Toro, ha definit el festival com un procés enriquidor, en el qual “la cultura passa per la gastronomia i l’art”. En el mateix sentit s’ha manifestat el President del Programa de Cultura i Oci, Pérez Pont, per a qui la cultura és “una ferramenta d’agitació, més enllà de senyes d’identitat”, però que ha de saber comunicar adequadament els seus punts forts. Amb aquest maridatge d’emocions i cuina, els organitzadors volen “convertir els espais de cultura en espais de la vida quotidiana”.

Pérez Pont ha recordat que el període d’inscripcions al conjunt d’activitats programades, la majoria de les quals són gratuïtes, està obert des del divendres 17 de gener al web de Fest/n, Festival d’Art i Gastronomia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 6 =

mercat medieval ontinyent