25n
25N
25N

La segona edició del festival Arrels unirà Nàpols, Tetuán i València

Pel festival passaran intèrprets de talla internacional com Pino Vittorio, Pep Gimeno ‘El Botifarra’, l’Ensemble Femení Andalusí o Capella de Ministrers

La segona edició del festival Arrels unirà Nàpols, Tetuán i València
16/01/2019 -

Torrent acollirà del 4 al 8 de febrer la segona edició de Festival Arrels, Música i Tradició que, en esta ocasió, posarà en comú la música de tres grans cultures mediterrànies i de les ciutats de Nàpols, Tetuán i València. Pel festival, que conjuga tradició i música, passaran intèrprets de talla internacional com Pino Vittorio, Pep Gimeno ‘El Botifarra’, l’Ensemble Femení Andalusí de Tetuán o Capella de Ministrers amb les veus d’Iman Kandousi i Èlia Casanova, entre altres artistes.

L’Antic Mercat, el Museu Comarcal de l’Horta Sud i l’Auditori són una vegada més els escenaris triats per al desenvolupament dels concerts i les diferents activitats. A més de la música, el festival Arrels inclou propostes didàctiques per a escolars i divulgatives del triangle que conformen les tres ciutats protagonistes, així com per als majors de la ciutat.

La regidora de Cultura, Susi Ferrer, ha explicat que “després de la bona experiència de l’any passat, hem organitzat la segona edició d’Arrels, un festival que aposta una vegada més per Torrent, aportant un plus de qualitat a la nostra ciutat i que esperem que es consolide amb el pas dels anys com un referent cultural a nivell nacional”.

Programació detallada

La programació s’avança al dia 4 amb el concert didàctic “Descobrim la música tradicional”, a l’Auditori a càrrec del duo Ars Horo, format per Eduard Navarro i Abel Garcia, artistes interessats en la investigació, interpretació i divulgació de les músiques procedents dels països de l’àrea mediterrània i de la tradició medieval. Ars Horo realitza un recorregut pel patrimoni musical de la música medieval i tradicional de geografies diverses com València, Castella, Occitània, Bulgària, Macedònia, Grècia, Azerbaidjan, Turquia, etc. El mateix dia per la vesprada, el Centre de Majors de Santa Elena acollirà el concert social “Recordem la tradició”, amb els mateixos protagonistes, a les 17.15 hores.

La programació del festival continuarà a les 19 hores en el Museu Comarcal de l’Horta Sud amb una conferència a càrrec del musicòleg Josep Vicent Frechina, que oferirà una xarrada sobre l’eix temàtic del festival i el paper de la música en les relacions interculturals.

El segon dia, el dimarts dia 5 de febrer, el festival arriba a l’Antic Mercat amb “Villanesche alla napolitana”, de Pino de Vittorio i Capella de Ministrers. Dijous 7, l’Antic Mercat acollirà un concert de música tradicional femenina de Tetuán, amb la veu de Iman Kandousi i l’Esembre Femení Andalusí.

El punt final de la programació el posarà el concert “El triangle de la vida” per Capella de Ministrers; un espectacle musical que es celebrarà el divendres 9 de febrer en l’Auditori. El concert també comptarà amb la participació de Pino Vittorio, Pep ‘El Botifarra’, Iman Kandousi, Èlia Casanova, Carles Magraner i l’Esemble Femení Andalusí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 1 =

museo prehistoria