25n
25N
25N

Festes i esport s'uneixen aquest diumenge en la X Volta a Peu de les Falles

Festes i esport s'uneixen aquest diumenge en la X Volta a Peu de les Falles
02/11/2019 -

La tradició festiva valenciana i l’esport s’uneixen aquest diumenge amb la celebració de la desena edició de la Volta a Peu de les Falles/CA Runners de l’Horta Castellar-Oliveral, una nova cita del XV Circuit Divina Pastora de Carreres Populars de València. La prova, amb eixida al carrer de les Barques i meta en la plaça de l’Ajuntament, és una de les “més representatives” de la ciutat.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha destacat la “combinació de festes i esport” i ha subratllat el “marcat caràcter popular” d’una prova que discorre pel centre de la ciutat “conjuminant dues de les principals tradicions de València: la carrera a peu i les Falles”. A més, ha ressaltat el “caràcter inclusiu de la carrera” posat que “pot participar qualsevol persona de qualsevol edat i condició”.

Amb un recorregut total de 6.050 metres, és l’única prova que discorre pel centre històric de la ciutat, inclosa la zona per als vianants de la plaça de la Verge i l’entorn de la Catedral. L’esdeveniment està organitzat per la Fundació Esportiva Municipal (FDM) amb la col·laboració de la Junta Central Fallera, que premiarà a la comissió fallera amb major participació en els Premis al Mèrit Esportiu, i el club C.A Runners de l’Horta Castellar-Oliveral.

Per part seua, el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha incidit en què la carrera “suposa un nou punt de trobada entre l’esport i les Falles, ja que són nombrosos els fallers i falleres que participaran, bé com a corredors, o bé animant amb les seues comissions”.

La fallera major de València 2020, Consuelo Llobell, i la seua cort d’honor seran les encarregades de donar l’eixida d’una Volta a Peu de les Falles que discorre pels carrers Colón, Xàtiva, Guillén de Castro, Blanquerías, carrer de la Mar i carrer de la Pau per a finalitzar en la Plaça de l’Ajuntament.

Les i els atletes amb dorsal preferent (A, B, C i D) seran els primers a eixir a les 09.00 hores, quatre minuts després faran el propi la resta de corredors i corredores. Finalment, a les 09.05 hores serà el torn dels inscrits i les inscrites en les modalitats no competitives de marxa a peu i marxa nòrdica.

L’itinerari previst discorrerà per les següents vies: carrer de les Barques, Pintor Sorolla, plaça Alfons el Magnànim, Palacio de Justícia, plaça Porta de la Mar, carrers Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Blanquerías, Comte de Trénor, Muro de Santa Ana, plaça Sant Lorenzo, carrer Navellos, plaça de la Verge, plaça de l’Escolania de la Mare de Déu dels Desamparats, carrer Llenya, plaça de l’Almoina, carrers Palau i de la Barchilla, plaça de la Reina, carrers de la Mar, General Tovar, de la Pau, plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent Màrtir i plaça de l’Ajuntament.

TANCAMENT DE CARRERS

L’accés al carrer de les Barques i la plaça de l’Ajuntament es tancarà a les 06.00 hores per a procedir al muntatge de l’eixida i la meta. En canvi, els túnels del Passeig de la Petxina romandran oberts al trànsit –però no la superfície– i al carrer Xàtiva s’habilitaran trams per al pas de vehicles entre els carrers Ruzafa i Alacant, entre Bailén i Convent de Jerusalem, i entre els carrers de Sant Vicent i Jesús. Pel que respecta a la plaça de la Porta de la Mar, es deixaran els dos carrils interiors de la rotonda per al pas de residents i autobusos.

La finalització de la carrera està prevista al voltant de les 10.30 hores i els treballs de neteja i retirada d’elements d’eixida i meta conclouran cap a les 11.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell