caixa popular

Ribó ressalta l'esforç per fer unes Falles diverses en la Festa de les Lletres Falleres

‘Des de l’Ajuntament ens sumem a totes les iniciatives que posen en valor la festa de les Falles’

Ribó ressalta l'esforç per fer unes Falles diverses en la Festa de les Lletres Falleres
04/05/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha intervingut aquesta vesprada en la Festa de les Lletres Falleres que s’ha celebrat en el Palau dels Arts i que ha comptat amb la presència de la Fallera Major de València, Rocío Gill, i del president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. Ribó ha donat la benvinguda als representants d’altres poblacions com Alzira, Sagunt, Tavernes, Torrent i Xàtiva, i ha recordat que va ser a la nostra ciutat on van nàixer els llibrets de falla i on es va fundar la revista «Pensat i Fet». També ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament de «sumar-se a totes les iniciatives que valoren la festa de les Falles com a plataforma d’expressió creativa i vehicle de promoció del valencià».

«Des de l’Ajuntament de València ens sumem a totes les iniciatives que valoren la festa de les Falles com a plataforma d’expressió creativa i vehicle de promoció del valencià. És així com en els últims anys hem apostat pel disseny, amb la renovació de la imatge gràfica de les Falles a càrrec de professionals del sector, o pels llibrets de falla i la seua literatura, amb la recuperació dels llibrets de les falles municipals. Tot per continuar fent de les Falles una festa diversa i plural», ha afirmat aquesta vesprada l’alcalde de València, Joan Ribó, en la Festa de les Lletres Falleres que s’ha celebrat al Palau dels Arts.

A aquesta Festa han assistit la Fallera Major de València, Rocío Gil, el president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, el diputat provincial de Cultura, Xavier Rius, la secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verònica Cantó, així com falleres majors, autoritats i representants de les juntes locals d’Alzira, Sagunt, Tavernes, Torrent i Xàtiva. A tots ells els ha donat la benvinguda l’alcalde, Joan Ribó. «Sigueu benvinguts i benvingudes a la ciutat de València, bressol de les Falles, que hui més que mai torna a ser Cap i Casal de les lletres falleres», els ha dit abans de recordar que «València va vore nàixer els llibrets de falla i és la ciutat on han deixat els seus versos fallers alguns dels seus fills més distingits, com Carles Salvador Ricard Sanmartín, i veïns il·lustres com Bernat i Baldoví, Francesc Almela o Carmelina Sánchez-Cutillas».

També ha recordat l’alcalde que fou a València on “una colla d’amadors de la festa va fundar la revista ‘Pensat i Fet’ l’any 1912, i on cent anys més tard va nàixer la Festa de les Lletres Falleres, un projecte plenament consolidat que cada any guanya en participació i complicitats». Ha afirmat Ribó que amb el pas dels anys «la família de les Lletres Falleres ha anat creixent, reafirmant-se com una potent xarxa cívica i cultural que vertebra el territori faller».

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris