25n
25N
25N

Ferrocarrils de la Generalitat finalitza les obres de rehabilitació de les estructures, cobertes i façanes dels antics tallers de Torrent

Ferrocarrils de la Generalitat finalitza les obres de rehabilitació de les estructures, cobertes i façanes dels antics tallers de Torrent
12/05/2021 -

La Generalitat ha finalitzat les obres de rehabilitació de les estructures, cobertes i façanes dels edificis que integren els antics tallers ferroviaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) situats a Torrent.

El pressupost d’aquests treballs de remodelació estructural del recinte ascendeix a 758.639,41 euros, IVA inclòs. Les intervencions han permés rehabilitar les parts més deteriorades d’aquest conjunt arquitectònic construït en 1963, com a sostres, façanes i alguns elements auxiliars com a depòsits, portes i tancaments exteriors.

Aquests tallers en desús per al servei ferroviari i tancats al públic, ocupen una superfície de 26.659,78 metres quadrats, dels quals 7.579,96 corresponen a edificacions com la nau principal i les cotxeres.

La directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato, ha comprovat l’estat en el qual han quedat les zones intervingudes, després del treball realitzat durant els últims huit mesos, amb la finalitat de garantir l’adequada conservació de l’espai.

Menguzzato ha explicat que “aquestes actuacions formen part del conjunt de treballs previstos en aquestes instal·lacions, amb l’objectiu d’aconseguir que en un futur pròxim es puguen utilitzar per a condicionar un espai expositiu, en el qual mostrar la col·lecció de material mòbil històric d’FGV”.

Després d’aquesta actuació, tal com ha destacat la directora gerent, la voluntat d’FGV és continuar amb el condicionament dels espais.
Els tallers i cotxeres de Torrent van ser projectats per l’enginyer Santiago Castro Cardús i llocs en servei per la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils de València l’any 1963 i s’empraven per a realitzar el manteniment del material mòbil que l’esmentada empresa utilitzava en la línia que unia València amb Vilanova de Castelló, que hui és part de la Línia 1 de Metrovalencia.

Quan va iniciar la seua activitat l’actual seu d’FGV a València Sud, que comprén tallers i cotxeres, les instal·lacions de Torrent van passar en 1992 a convertir-se en auxiliars dedicades a tallers i magatzem.

Actualment, aquest complex de naus industrials, al costat de la seua platja de vies, serveix també de depòsit de la col·lecció de material mòbil històric d’FGV. Aquestes instal·lacions, tancades actualment al públic, acullen més de 70 trens i tramvies històrics els segles XIX i XX, 13 dels quals estan totalment restaurats.

Entre les peces conservades destaquen el tramvia de cavalls del segle XIX, l’últim que va circular a València abans del tancament del servei en els anys seixanta del passat segle, trens com “Els portuguesos” o el cotxe Saló Break.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × un =