25n
Orgull
Orgull

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana rep el reconeixement 'Fent Empresa. Iguals en oportunitats' per la seua gestió en matèria d'igualtat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana rep el reconeixement 'Fent Empresa. Iguals en oportunitats' per la seua gestió en matèria d'igualtat
24/01/2017 -

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut el reconeixement “Fent Empresa. Igualts en oportunitats” que atorga la Direcció general de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Esta distinció es lliura a aquelles empreses que presenten un pla d’igualtat que permet corregir les desigualtats de gènere, incorporar mesures innovadores per a fer realitat la igualtat i proporcionar serveis que faciliten la conciliació de la vida familiar i laboral del personal al seu servei.

Amb este Segell de Qualitat; FGV rep un reconeixement a la seua labor, igual que altres empreses de la Comunitat Valenciana que destaquen per l’aplicació de polítiques d’igualtat i que han obtingut el visat del seu pla d’igualtat. FGV podrà utilitzar el segell ‘Fent Empresa. Iguals en oportunitats’ mentre estiga en vigor el visat del seu Pla d’Igualtat.

Amb este distintiu es reconeixen les mesures desenvolupades recentment en FGV en matèria d’igualtat i impulsades des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigeix María José Salvador, que han permés elaborar un pla d’igualtat per a l’empresa, presentar la figura de la Defensora de la Igualtat i crear un servei específic en esta matèria.

FGV compta amb el seu propi Pla d’Igualtat des del 2016 i com a resultat de l’aprovació del XII Conveni Col·lectiu de l’empresa. Este pla compta amb una comissió de seguiment integrada pels representants de l’empresa i de les diferents seccions sindicals implicades. Des d’este òrgan s’impulsen mesures i objectius per a desenvolupar accions per a potenciar la igualtat en l’empresa.

Com a part d’estes mesures, FGV va crear la figura de la Defensora de la Igualtat i recentment el Consell d’Administració de FGV, a proposta del director gerent, Angel García de la Bandera ha aprovat la creació d’un servei específic d’Igualtat de Gènere, integrat en el departament de Relacions Laborals, amb funcions a València i a Alacant.

Este servei se sumisca a les iniciatives empreses per l’empresa pública per a reforçar i potenciar les accions en matèria d’Igualtat de Gènere a través d’un servei específic sobre este tema.

A més de l’elaboració del pròxim Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes de l’empresa, esta nova iniciativa servirà per a crear un servei que exercisca les tasques de realització d’estudis, estadístiques i informes per a constatar el tracte igualitari entre dones i homes en qualsevol aspecte de l’organització.

En el cas de detectar qualsevol situació de desigualtat, este servei proposarà les accions correctores a fi d’aconseguir la seua eradicació, desenvolupant també una labor permanent d’assessorament als diferents departaments sobre el compliment de les lleis relacionades amb la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quatre =