25n
25N
25N

Ferri: "El govern central ha de posar en marxa un pla de xoc econòmic per ajudar a aquells que més estan patint"

16/03/2020 -

El Síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha realitzar una valoració positiva de le reunió per teleconferència amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Sanitat, Ana Barceló i els portaveu dels grups parlamentaris de Les Corts. Ferri ha volgut agrair la comunicació fluida per part del Consell, així com la unitat d’acció de tots els grups polítics per afrontar esta crisi de salut causada pel coronavirus.

Segons explica Ferri “en esta reunió hem rebut molta informació i el compromís per part del Consell per treballar mesures sanitàries i econòmiques. I em volgut posar de manifest la importància de reforçar el nostre sistema sanitari i això comporta mesures que ha d’aplicar el govern central per millorar el finançament dels nostres serveis”.

“Reclamem mesures concretes per ajudar a aquells que més estan patint, persones treballadores, autònoms, que afrontaran ara una situació econòmica molt complicada i per això demanem que s’apliquen mesures paliatives en forma d’ajudes directes”.

Des de Compromís es remarca la necessitat de fer front a esta situació amb accions concretes, així es planteja al govern central que pose en marxa un pla de xoc econòmic i social “per a garantir que esta crisi no la paguen els de sempre”.

En eixe pla s’hauria d’incloure la suspensió del pagament d’hipoteques, lloguers i quotes d’autònom per a persones que no puguen fer front; la suspensió del treball presencial en tots els sectors no essencials i garantir un ingrés mínim a totes les persones durant el període de confinament amb ajudes directes a treballadors i autònoms; així com la paralització de processos de desnonament d’habitatge habitual, així com talls en aigua, llum o gas.

De la mateixa manera Compromís proposa que s’adopte un paquet de mesures per enfortir el sistema sanitari i lluita contra efectes del Coronavirus des de les Comunitats Autònomes i Ajuntaments, que inclouria la suspensió l’aplicació dels límits de dèficit de les CCAA per a inversió en sanitat i mesures socials i econòmiques per mitigar l’impacte del Coronavirus; transferències directes a la Generalitat per a Sanitat que no siguen lliuraments a compte; suspensió del pagament dels interessos del deute generat pel FLA i permetre als Ajuntaments utilitzar els romanents de tresoreria per fer front a esta crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + tretze =