25n
25N
25N

Ferri: "La Llei de Paritat ha aconseguit garantir la igualtat en les institucions valencianes"

Els òrgans estatutaris renovats des de l’aprovació de la llei han passat d’estar compostos per un 81% d’homes i només un 19% de dones, a tindre una composició paritària amb 52% de dones i 48% d’homes

Ferri: "La Llei de Paritat ha aconseguit garantir la igualtat en les institucions valencianes"
06/03/2021 -

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha fet balanç de la coneguda com a ‘Llei de Paritat’ en el marc de la commemoració del 8-M, Dia Internacional de la Dona. La ‘Llei de Paritat’ va ser impulsada per Compromís i aprovada per Les Corts en octubre de 2017 aconseguint la majoria reforçada de tres quartes parts que marca l’Estatut i comptant amb els únics vots en contra del Partit Popular. Aquesta iniciativa legislativa va suposar la modificació de les lleis reguladores del Síndic de Greuges, Sindicatura de Comptes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el Consell Valencià de Cultura, el Comité Econòmic i Social i el Consell Jurídic Consultiu amb l’objectiu d’aconseguir la presència igualitària d’homes i dones en aquests òrgans.

Segons Ferri “vàrem impulsar aquesta llei perquè era profundament injust que les valencianes, que representen més del 50% de la nostra població, no es veiessen reflectides en les nostres institucions. El que hem aconseguit gràcies a aquesta reforma és que els mèrits i capacitats de les dones també es tinguen en compte en peu d’igualtat amb els dels homes. Estem molt contents que la llei estiga complint els seus objectius i garantint la igualtat entre dones i homes en totes les institucions que s’han anat renovant des de la seua aprovació”.

Així, des de la seua entrada en vigor s’han renovat quatre òrgans estatutaris que han passat de comptar amb un 81% d’homes i només un 19% de dones, a tindre una composició paritària amb 52% de dones i 48% d’homes. En concret, el Síndic de Greuges, que no comptava amb cap dona en la institució, compta ara amb una síndica adjunta i un síndic adjunt. El Comité Econòmic i Social, que estava compost per 14 homes i 4 dones, compta ara amb 9 membres de cada gènere. En el cas de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, quan acabe el seu procés de renovació, passarà de tindre 18 acadèmics homes i només 4 acadèmiques dones a tindre 11 homes i 10 dones. Finalment, en el Consell Valencià de Cultura ha passat d’estar compost per 16 homes i 5 dones a comptar amb 13 dones i 8 homes.

Per a Ferri, “la Llei de Paritat s’ha demostrat com una victòria històrica del feminisme valencià, però encara queda molt de treball per fer. Per això reclamem a tots els grups de Les Corts que van donar suport a aquesta llei, que també col·laboren perquè tire endavant la nova Llei Electoral Valenciana que garantirà una composició paritària de les llistes electorals i del parlament valencià, o la nova Llei Valenciana d’Igualtat que treballarà per a acabar amb l’escletxa salarial i les desigualtats econòmiques”.

“És molt important acabar amb els sostres de vidre en les nostres institucions, però més important encara és lluitar contra els pisos de fang que atrapen a milers de dones en treballs precaris o tasques no remunerades i que són la causa principal de la feminització de la pobresa, especialment després de la crisi causada per la COVID-19” ha conclòs Ferri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 3 =