25n
Orgull
Orgull

Ferri diu que el canvi no ha parat "ni un sol dia" i desitja "llarga vida al Botànic"

Ferri diu que el canvi no ha parat "ni un sol dia" i desitja "llarga vida al Botànic"
11/09/2018 -

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha destacat el discurs “realista” del president de la Generalitat, Ximo Puig, en el Debat de Política General, ha posat en valor que el canvi “no ha passat ni un sol dia” de la mà del Consell i ha desitjat “llarga vida al Botànic”, un sentiment que espera “siga compartit”.

En la seua intervenció, Ferri ha assegurat que enfront del projecte del Botànic, que “no és un eslògan bonic o una simple coalició de govern, és l’instrument per a superar anys de retallades, injustícies i corrupció”, hi ha “una dreta que no té cap projecte”.

En primer lloc, el síndic ha destacat que hui aquest debat puga ser retransmés per À Punt i ha defensat la necessitat d’augmentar el seu pressupost i blindar-la en l’Estatut perquè “ningú la puga tornar a tancar de forma unilateral”.

També s’ha referit a la llei de plurilingüisme i s’ha mostrat sorprés per l'”odi” que genera en PP i Ciutadans “una política tan lògica”. “Què els molesta tant, què odien més, que el valencià tinga el lloc que mereix o que els xiquets de famílies humils puguen ser per fi plurilingües?, ha preguntat.

A més, ha instat a Ciutadans al fet que recolze la reforma de la llei electoral perquè “en les seues mans està que els valencians tinguen la llei electoral més avançada de l’Estat, amb llistes desbloquejades, paritat i més proporcionalitat”.

Ferri ha dedicat una part de la seua intervenció a recordar la “discriminació històrica” que pateix la Comunitat en inversió i finançament des de fa dècades, “governant els uns i els altres” i ara amb Pedro Sánchez en Moncloa, continuaran exigint el mateix i amb la mateixa força: “Volem un tracte just, hi ha temps de sobra per a acabar amb la injustícia d’un sistema caducat des de 2014”.

“Des de Compromís oferim a Pedro Sánchez tot el suport per a esgotar la legislatura a canvi tan sols d’una cosa: que no faça el mateix que Rajoy, que no esgote la paciència dels valencians”, ha agregat.

El portaveu ha afirmat davant Puig que és el moment de dibuixar “polítiques de fons” i començar a planificar “polítiques cent per cent botàniques” després d’haver “desenrunat una Generalitat en ruïnes”. S’ha referit, per exemple, a lluitar contra el canvi climàtic o abordar la gestió de residus, així com desenvolupar la llei de Turisme i permetre als ajuntaments introduir una taxa turística cent per cent municipal.

“CONVICCIÓ, GENEROSITAT I VALENTIA”

Segons ha destacat Ferri, davant les eleccions de 2019 cal “continuar donant motius a la ciutadania per a seguir avançant, per a no tornar mai més al passat”. Per part de Compromís, ha oferit “convicció, generositat i valentia”.

En aquest punt, ha volgut tractar “un punt que pot resultar incòmode, però necessari” recordant la gestació en 2015 del Botànic, temps en el qual “un important dirigent socialista del passat apostava per canviar-ho per un pacte amb Ciutadans que necessitava del suport tàcit del PP”.

Fa unes setmanes, ha assenyalat, “novament en una situació de nerviosisme una important dirigent local progressista posava en dubte la repetició del Botànic de la ciutat de València, un ‘ja veurem’ que sonava a incertesa”. Encara que ha afirmat no voler entrar a valorar aquestes decisions o estratègies, ha assegurat que en Compromís, des del primer simpatitzant a l’últim diputat desitgen “llarga vida al Botànic” i no els fa falta “veure què passa”.

“Tornaríem a signar el pacte sense dubtar-ho i tornarem a signar-ho sense dubtar-ho si tornem a guanyar a la dreta i al passat en les urnes, perquè el Botànic és la clau perquè no tornen els zaplanistes i campistes del PP i Ciutadans”, ha assenyalat. “Que conste en acta el nostre compromís: volem continuar millorant la vida dels valencians, per açò posarem tota la nostra convicció, generositat i valentia al servei del canvi plural que comencem en 2015 i que ha de tenir una llarga vida al davant”, ha agregat.

PROPOSTES

Entre les propostes que ha plantejat per part de Compromís, ha anunciat la presentació d’una iniciativa per a demanar al Govern central el traspàs a la Generalitat del servei de Rodalies al costat d’un pla d’inversions perquè si no ha assumit aquest repte els valencians no poden quedar-se “de braços plegats”.

Així mateix, presentaran una altra iniciativa per a acabar “amb la imposició de les diputacions provincials i que cada comunitat autònoma puga organitzar el seu territori com considere oportú”.

PUIG: “UN ESFORÇ TITÀNIC”

En la seua rèplica, Puig ha agraït a Ferri la seua “emotiva” intervenció i ha incidit que la Comunitat està ara “en millors condicions que fa tres anys”. “Ha sigut un esforç titànic, hem estat junts intentant millorar la vida dels valencians”, ha dit el president, que ha apuntat que “en l’horitzó es veu un renaixement de la Comunitat”.

“Si treballem junts amb una mirada no partidista, més oberta, generant espais de trobada, tenim una enorme oportunitat d’aconseguir una prosperitat social i ser una de les regions més desenvolupades d’Europa. Hem de treballar amb un horitzó comú, entenent la diversitat, anem en el camí correcte de reparació, reconstrucció i renaixement”.

El Botànic, ha agregat, va “més enllà de la voluntat partidista” i hi ha “un continuum, és un projecte a llarg termini, de mínim vuit anys més, com s’ha dit aquest matí”, ha indicat ironitzant sobre el lapsus d’Isabel Bonig.

També ha aprofitat per a anunciar que la Generalitat compensarà el deute que en el seu moment l’Ajuntament d’Elx va assumir per a pagar els terrenys per a la Universitat Miguel Hernández (UMH), de 43 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =