25n
25N
25N

Ferri: "És inacceptable que Rajoy ens lleve 3.817 milions d'euros que haurien de destinar-se a educació, sanitat i dependència"

Ferri: "És inacceptable que Rajoy ens lleve 3.817 milions d'euros que haurien de destinar-se a educació, sanitat i dependència"
04/12/2017 -

El síndic de Compromís, Fran Ferri, s’ha referit hui a les xifres sobre el pagament a l’Estat per part de la Generalitat, des de l’any 2012 al 2016, d’un total de 3.817 milions milions d’euros de les prestacions a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), del Pla de Pagament a Proveïdors i els corresponents interessos.

Per a Ferri “estem davant d’un sistema pervers pel qual el govern del PP, en compte de fer arribar al nostre territori els diners que ens corresponen per a fer front als serveis bàsics que rep la ciutadania, fa que vaja augmentant el deute que la Generalitat. És inacceptable que Rajoy ens lleve 3.817 milions d’euros que haurien de destinar-se a educació, sanitat i dependència, en definitiva, a millorar la vida de la gent”.

“És inconcebible que en compte de rebre el que en justícia ens pertoca estiguem pagant, amb interessos, per això mateix. Per això quan parlem del deute històric no ens referim a una condonació ni una quita. Senzillament volem que l’Estat ens pague el que ens deu, que segons els experts ja supera els 20.000 milions d’euros”.

Segons Ferri “la urgent millora del sistema de finançament que reclamem no pot ser completa si no preveu una solució a l’erosió en els comptes de la Generalitat que han provocat dècades d’un finançament injust. No ens estarien perdonant res, ens estarien compensant per tots els diners que no han arribat. Esperem que Rajoy i la dreta valenciana entenguen que sense una regularització del deute no pot haver acord de finançament perquè este no serà just amb els valencians”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

bombers