25n
25N
25N

Ferri defensa que l'existència dels CIE "és incompatible amb la defensa dels drets humans"

Ferri defensa que l'existència dels CIE "és incompatible amb la defensa dels drets humans"
14/12/2019 -

El síndic de Compromís en Les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assegurat aquest dissabte que és “una vergonya que el govern central mantinga obertes presons per a persones innocents en condicions deplorables” i ha expressat que l’existència dels centres d’internaments per a estrangers (CIE) “és incompatible amb la defensa dels drets humans”.

Ferri ha manifestat la seua “indignació” davant la informació apareguda en un mitjà de comunicació on una persona que es troba reclosa en el CIE de Sapadors mostra amb un vídeo les condicions del centre.

En aquest sentit, ha admés que “ens indignen les deplorables condicions de vida, si és que a això se li pot dir vida, en aquest centre”. “Són persones que no han comés cap delicte, que han vingut des dels seus països fugint de situacions d’extrema gravetat. Però el que troben és una vulneració contínua dels seus drets humans en un Estat que es diu avançat i democràtic”, ha afirmat.

El diputat de Compromís ha destacat que “l’octubre de 2015 Les Corts van aprovar, amb els vots a favor de Compromís, PSPV i Podemos, una proposta per a demanar l’inici del procés de tancament dels CIEs al Govern central i que els terrenys del de Sapadors se cediren a l’Ajuntament de València per a transformar-lo en un centre que acollira iniciatives socials i estiguera obert a la ciutadania”. No obstant això, ha lamentat que “Sapadors continua sent el que sempre hem denunciat des de Compromís, una presó d’innocents on es vulneren els drets de les persones”.

Per això, ha exigit que “el govern de Sánchez ha de reaccionar davant el funcionament i les condicions d’aquestes presons per a innocents, on els interns han de patir brutícia, nul·la higiene, plagues i abandó quant a atenció mèdica, jurídica i en qüestions de traductors”.

En aquesta línia, ha manifestat que “és intolerable mantindre Sapadors o qualsevol altre CIE” i ha assenyalat que “fa falta que el govern central pare aquesta barbaritat i inicie d’una vegada per sempre el seu tancament definitiu”. “La seua existència és incompatible amb la defensa dels drets humans”, ha conclòs Fran Ferri.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 18 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell