25n
Orgull
Orgull

Un ferri de Baleària amb prop de 400 passatgers encalla en l'escullera del port de Dénia

Flickr: Jose Antonio Moreno Monge

Un ferri de Baleària amb prop de 400 passatgers encalla en l'escullera del port de Dénia
17/08/2019 -

Un ferri procedent de Palma i Eivissa, de la companyia Baleària, ha encallat durant la nit d’aquest divendres al dissabte en l’escullera del port de Dénia (Alacant) per causes que es desconeixen. En el buc viatjaven 393 passatgers, que van ser evacuats i van resultar il·lesos, segons han informat la naviliera i el 112.

El ‘fast ferri’ Pineda del Riu de Baleària va encallar a les 23.20 hores d’aquest divendres contra l’escullera quan anava a atracar en el port de Dénia, un sinistre pel qual no cal lamentar danys personals, ha detallat la companyia.

L’embarcació transportava a 393 passatgers, 21 tripulants i 70 vehicles. Totes les persones van eixir il·lesos i van ser evacuats amb embarcacions de Salvament Marítim, Guàrdia Civil del Mar i la Policia Local de Dénia. A les 00.25 hores tant viatgers com personal de la companyia havien eixit del buc i a les 2.13 hores es va donar per finalitzada l’evacuació, segons ha precisat el 112.

A més, Salvament Marítim ha desplegat a primera hora del matí la barrera anticontaminació de forma preventiva, encara que no es va produir cap abocament de combustible, ha explicat la naviliera.

Per als passatgers amb vehicle a bord, que no van poder ser desembarcats, Baleària ha habilitat dos autobusos, un amb destinació a València i un altre a Alacant, amb parades tots dos en diferents poblacions.

La companyia ha assegurat que es mantindrà en contacte amb aquests passatgers que encara tenen el vehicle a bord per a informar-los de quan podran retirar-lo. A més, ha desembarcat i entregat als passatgers totes les pertanyies que tenien a bord.

La naviliera reubicarà als clients que havien de viatjar aquest dissabte i en els pròxims dies amb la Pineda del Riu en la ruta Dénia-Eivissa-Palma, en els bucs Cecilia Payne, Ramon Llull i Marie Curie.

Així mateix, una empresa de serveis subaquàtics està avaluant els danys registrats en el casc d’estribord per a poder elaborar el pla de reflotament del vaixell i traslladar-lo a port, on es podrà procedir al desembarc dels vehicles que romanen en el seu interior.

Baleària col·labora amb les autoritats marítimes per a determinar les causes de l’incident i ha lamentat els perjudicis ocasionats als passatgers afectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =