25n
25N
25N

Ferraz avisa que Rodríguez no pot ser candidat a alcalde d'Ontinyent i el PSPV discrepa i apel·la al Codi Ètic

Ferraz avisa que Rodríguez no pot ser candidat a alcalde d'Ontinyent i el PSPV discrepa i apel·la al Codi Ètic
25/09/2018 -

La Secretaria d’Organització del PSOE ha remés una carta a la direcció autonòmica, provincial i comarcal del PSPV per a indicar que l’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, no pot ser el candidat a les primàries per a repetir en l’Alcaldia en 2019 després de ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en l’Operació Alqueria a la fi de juny, segons ha pogut saber Europa Press.

Des del PSPV rebutgen la decisió de Ferraz i apel·len al Codi Ètic del Partit Socialista, que estableix que la línia roja està en l’obertura de judici oral. Recorden sobre aquest tema el cas de l’exalcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, i subratllen que “en aquest cas no estem en aquesta situació, ja que hi ha un secret de sumari”.

En la missiva de la Secretària d’Organització del també ministre de Foment, José Luis Ábalos, Ferraz recorda que la suspensió deixa sense efectes els drets i deures de l’afiliat.

Assenyala a més que, per a presentar candidats a primàries en institucions com a alcaldies, serà elegible qualsevol militant o afiliat directe socialista en ple ús dels seus drets orgànics i que complisca amb els requisits del reglament. En aquesta línia, el PSOE indica que els suspesos de militància tenen l’obligació d’abonar puntualment les quotes i respectar les decisions dels òrgans del partit.

I remarca que, davant les informacions aparegudes i una possible candidatura de Jorge Rodríguez a l’Alcaldia d’Ontinyent, aquest es troba suspés de militància, de manera que no compleix amb els requisits.

L’escrit ha arribat tant a la Comissió Executiva Nacional del PSPV com a l’adreça autonòmica del partit a la Comunitat Valenciana, la provincial de València, la comarcal de la Vall d’Albaida i la local d’Ontinyent.

Des de Blanqueries es mantenen a l’espera d’estudiar una decisió per a transmetre la seua postura a la direcció nacional, segons les mateixes fonts.

Jorge Rodríguez va dimitir com a president de la Diputació de València després d’haver sigut arrestat en el marc de l’Operació Alqueria, sobre irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, empresa pública depenent de la corporació provincial. A la fi de juliol va tornar a l’Alcaldia d’Ontinyent, càrrec que ha mantingut fins hui.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 7 =

programacion rialto
museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020