25n
25N
25N

Ferrando es reuneix amb la Plataforma de la Dependència per a coordinar un 'itinerari comú'

Ferrando es reuneix amb la Plataforma de la Dependència per a coordinar un 'itinerari comú'
29/03/2017 -

La secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando, s’ha reunit amb la coordinadora de la Plataforma de la Dependència de València, Castelló i Alacant, per a marcar un itinerari que permeta preveure i decidir sobre aspectes relacionats amb el sistema de la dependència que més dificultats estan presentant a causa de la mala gestió en aquesta àrea de l’antic govern.

La trobada, convocat per la secretària autonòmica, i al que també han assistit el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raga, i la directora general de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència, Mercé Martínez, és el primer d’una sèrie de reunions que Ferrando té previst mantenir amb les associacions més representatives del sector per a traçar línies conjuntes de col·laboració.

La Plataforma de la Dependència ha reconegut l'”esforç” realitzat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a reduir la llista de persones en situació de dependència que es troben a l’espera de ser ateses, ja que des de juliol del 2015 s’ha reduït en 14.317 persones, encara que la secretària autonòmica ha matisat que la llista segueix sent important “a causa de l’increment del nombre de sol·licituds que s’ha produït en els últims mesos”.

Efectivament, durant els mesos de gener i febrer d’enguany s’han rebut un total de 4.671 noves sol·licituds de dependència, quantitat que suposa un increment del 168% respecte a les rebudes durant el mateix període de temps de l’any passat, dada que indica que els bons resultats del 2016 “han animat a les persones a reclamar un dret que els correspon” ha assenyalat Ferrando.

Respecte al tema de les reclamacions per responsabilitat patrimonial derivades de la mala gestió de l’anterior Govern, la secretària autonòmica ha traslladat als representants de la Plataforma que la Conselleria han engegat els mecanismes necessaris per a aclarir i informar a les persones afectades sobre les diferents situacions en les quals es pot reclamar així com els passos a donar, amb l’objectiu que tot aquell que tinga dret a una reclamació puga fer-ho.

Així mateix, s’ha tractat el nou sistema de valoracions que s’ha implantat a través dels serveis socials municipals i el nou decrete dependència.

Actualment, 54.642 persones en situació de dependència estan dins del sistema sent ateses a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica. Des de juliol del 2015 i fins hui s’han incorporat 24.455 nous beneficiaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =