25n
25N
25N

Ferran Gadea, Josep Manel Casany i Cristina García estrenen a Burjassot "Els Esperantistes", de Paco Zarzoso

Ferran Gadea, Josep Manel Casany i Cristina García estrenen a Burjassot "Els Esperantistes", de Paco Zarzoso
25/03/2017 -

El Centre Cultural Tívoli es vestirà d’estrena divendres que ve 31 de març a les 22.30 hores de la mà de la companyia Apropteatreque portarà a este espai municipal l’estrena de “Els Esperantistes”, una obra protagonitzada pel burjassoter Ferran Gadea, acompanyat en les taules per Josep Manel Casany i Cristina García i dirigits per Paco Zarzoso.

Les entrades per a gaudir d’esta genial creació teatral poden adquirir-se, a un preu de 6 €, en Instant Tiquet i en la Casa de Cultura de Burjassot, o bé el mateix dia de l’espectacle en les taquilles del Tívoli des d’una hora abans de l’inici d’este.

Els Esperantistes posaran en escena la història de Lázaro i Marta, dos germans pròxims als quaranta que viuen a casa dels seus pares, morts deu anys arrere. El seu pare era el president de la Societat Esperantista de la ciutat, un Quixot que va inculcar als seus fills l’amor per eixa llengua que hauria d’unir a tots els éssers humans.

Mentre Lázaro, així batejat pel creador de l’esperanto, ha dedicat tota la seua vida a seguir els passos del pare i en el moment en què s’inicia l’obra, està traduint Moby Dick de Melville a l’Esperanto, Marta, després de diversos viatges i d’alguns desenganys amorosos, ha tornat a la llar familiar amb el seu germà, i treballa en una carnisseria.

El conflicte naix quan Marta s’enamora bojament d’Àngel, un empresari immobiliari arruïnat, i ho porta a la casa amb la intenció que es quede a viure amb els dos germans. La seua habitació és molt xicoteta per a un llit gran, i s’entaula una lluita aferrissada per l’habitació gran fins ara ocupada per Lázaro.

S’estableix una lluita de poder per l’habitació, però en realitat són unes altres les lluites que ixen a la llum en esta tragicomèdia que té com a protagonista la fragilitat humana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 14 =

museo prehistoria