Fira València indueix una facturació de 1.201,9 milions a la Comunitat, el 0,5% del PIB, i sustenta 11.000 ocupacions

Guardar

feria_valencia2
feria_valencia2

L'activitat de Fira València indueix una facturació anual a la Comunitat Valenciana de 1.201,9 milions d'euros, una xifra que suposa un impacte de 514,9 milions d'euros en el Producte Interior Brut (PIB) d'aquesta autonomia i que equival al seu 0,5 per cent. A més, el funcionament d'aquesta institució sustenta 11.143 ocupacions en aquest territori, una quantitat que representa el 0,6 per cent de la seua ocupació.

Així ho indica l'estudi realitzat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) sobre l'impacte econòmic de l'activitat de Fira València a la Comunitat, un document que mesura variables com aquesta repercussió en el PIB autonòmic i el negoci induït generat en els diferents sectors econòmics de la regió.

Aquesta anàlisi, fet durant 2018 però sobre dades tancades de 2017, precisa també que per cada euro destinat al funcionament de Fira València es generen 23,9 euros en vendes i 10,2 euros de PIB, així com que cada milió d'euros destinat al funcionament de la fira sustenta 221 ocupacions a temps complet.

El treball s'ha presentat aquest dijous en un acte celebrat en la institució firal en el qual han participat el seu president, José Vicente González; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; l'alcalde de València i president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, i el catedràtic d'Anàlisi Econòmica en la Universitat de València, director adjunt d'Investigació de l'IVIE i director de l'estudi, Joaquín Maudos.

En la presentació de l'estudi, Maudos ha explicat que els 1.201,9 milions de facturació induïts a la Comunitat Valenciana tenen el seu origen en quatre fonts: la pròpia activitat de Fira València, que impacta en 40,4 milions; la despesa dels visitants, que suposa 58,9 milions; la despesa dels expositors, 71,9, i el negoci induït als expositors per haver acudit, amb 1.030,7 milions.

El catedràtic ha agregat que la despesa turística dels visitants de Fira València s'estima en 28,3 milions, amb una despesa mitjana diària de 98 euros els nacionals i de 129 els estrangers. Pel que fa als expositors, ha precisat que en 2017 va acollir 3.272 i ha agregat que en un estand xicotet ha gastat de mitjana 7.000 euros, mentre que la mitjana dels grans va ser de 33.000.

Maudos ha indicat que la despesa total realitzada pels expositors a la Comunitat s'ha estimat en 34,1 milions. Quant a les vendes d'expositors valencianes generades per la seua presència en certàmens de Fira València, li atribueixen el 7,5% de la seua facturació anual total -s'estima un volum de 710 milions, ha matisat--.

Igualment, ha detallat que eixa facturació la genera el sector servicis, amb 771,2 milions; el manufacturer, amb 198,8; el de l'energia, amb 154,2, i la resta de sectors, amb 76,8.

Els 514,9 milions d'impacte en el PIB valencià i les 11.143 ocupacions sustentades gràcies a l'activitat de Fira València es generen a través de les despeses d'aquesta institució, 18,9 milions i 497 ocupacions; la despesa dels visitants, 15 milions i 620 ocupacions; la despesa dels expositors, 41,1 milions i 794 ocupacions, i el negoci que es crea per als expositors valencians, 439,6 milions i 9.232 ocupacions.

"BATALLA DE LA SUPERVIVÈNCIA"

El president de la institució ha valorat el creixement experimentat en els últims exercicis per Fira València, amb "més expositors i visitants" després d'haver superat una "crisi" en la qual la institució "va estar a punt de desaparéixer" i amb la qual es va veure davant "una qüestió de pura supervivència" que li va portar a una "lluita molt dura" després de la qual es pot dir que "la batalla de la supervivència està vençuda".
Destacats