caixa popular

La Fira de la Mobilitat facilita el salt a la mobilitat sostenible

La Fira de la Mobilitat facilita el salt a la mobilitat sostenible
14/09/2017 -

La plaça de l’Ajuntament acollirà aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de la Mobilitat amb el propòsit de promoure entre la ciutadania el coneixement de les noves alternatives de mobilitat sostenible que hi ha. Organitzada per la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament i emmarcada dins de les activitats programades per a la Setmana Europea de la Mobilitat, ha buscat renovar en aquesta edició el concepte de la seua fira cap a un model nou on el públic assistent podrà interactuar amb aquests vehicles en dos circuits de prova.

La fira —que se celebrarà aquest dissabte 16 i el diumenge 17 de setembre en horari d’11 a 14.30 i de 17 a 20.30 hores— oferirà als ciutadans la possibilitat de descobrir totes les opcions que el mercat té a disposició i que es converteixen en alternatives reals per als seus desplaçaments en el dia a dia. Com a reclam principal, la façana de l’Ajuntament comptarà en la seua calçada amb un circuit de proves amb la coordinació d’AVVE (Associació Valenciana de Vehicles Elèctrics) i UP2City, que facilitaran a tots els ciutadans la possibilitat de testar gratuïtament bicicletes, patins elèctrics o hoverboards, entre altres, com també amb la presència de l’equip de l’EMT desplegant ininterrompudament activitats per als més menuts.

Tot això es complementarà en la mateixa plaça amb multitud d’activitats d’oci promogudes per les marques participants, ambientació musical i, també, jocs infantils per a crear consciència sobre l’ús del transport públic i la sostenibilitat. La plaça de l’Ajuntament es convertirà en un espai expositiu diàfan on es reuniran 15 marques participants, que d’una manera o d’una altra aportaran el seu valor en pro d’una mobilitat i un model de ciutat sostenible. En concret, les entitats d’esta edició són Etra, FGV, Gas Natural, El Corte Inglés, Valenbisi, EMT, Renault, Media Markt, Aguas de Valencia, Vipservip, Valencia Electric Bikkes, Dornier, Pavapark, AVVE- Up2city i Electric Movements.

“Per a l’Ajuntament és una satisfacció poder realitzar una segona edició d’esta fira i veure com cada vegada són més les entitats que se sumen a l’aposta que a València, com a la resta d’Europa, s’està fent per un model de moure’ns i gaudir la ciutat d’una manera més sostenible”, apunta el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. No obstant això, afig que “ens agrada apuntar que no és una fira a l’ús, sinó que volem que siga un espai d’experimentació i divulgació, ja que sabem que, encara que hi ha molta gent que s’està plantejant fer el salt i passar a moure’s d’una manera sostenible, moltes vegades no té l’oportunitat de provar amb normalitat els patins, les bicis elèctriques o com funcionen els cotxes de gas o elèctrics. Per aquest motiu fem aquesta aposta, perquè puguen provar sense problemes l’experiència i resoldre tots els seus dubtes i inquietuds”.

15.000 EXEMPLARS DE SEM’17 EN COL·LABORACIÓ AMB VALÈNCIA CIUTAT DEL RUNNING

La Fira serà també un dels punts de repartiment de la revista SEM’17, dedicada també a la mobilitat sostenible, l’edició de la qual ha anat a càrrec de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i l’EMT. Amb continguts propis i aportacions de diferents col·lectius, la publicació ha sigut possible gràcies a la col·laboració del projecte València Ciutat del Running, que ha volgut aprofitar-la al costat de la regidoria per a recordar la importància de la convivència i el respecte entre totes les persones que ha d’haver-hi en l’ús de l’espai públic i les zones d’aquest en les quals s’afavoreix la pràctica esportiva. La publicació —que té un tiratge de 15.000 exemplars— començarà a distribuir-se aquest divendres 15 en centres municipals, podrà recollir-se en els autobusos de l’EMT i pot llegir-se també en format digital en la web <www.setmanamobilitat.org>.

De la mateixa manera, i encara que l’inici oficial de la Setmana de la Mobilitat és el dissabte 16 de setembre, des de demà divendres es podrà assistir en la Filmoteca de l’IVAC a les primeres projeccions del cicle dedicat a la mobilitat que s’ha programat gràcies a la col·laboració d’Ajuntament i Generalitat.

La Fira de la Mobilitat se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament de València. Serà totalment gratuïta i oberta al públic i l’horari de celebració serà d’11.00 a 14.30 i de 17.00 a 20.30 hores. Com es va anunciar en la presentació de la Setmana de la Mobilitat, en la jornada del dissabte es garantirà l’accés al voltant del Mercat Central també a través de la plaça de l’Ajuntament, mentre que el diumenge la plaça —per la qual també discorrerà al matí la marxa del Dia de la Bicicleta— funcionarà amb el mateix dispositiu que garanteix el seu gaudi ple per la ciutadania els últims diumenges de cada mes.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 8 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios