25n
25N
25N

La Fira de la Salut d'Alfafar acaba amb una multitudinària carrera i marxa contra el càncer

Gràcies als més de 1.600 participants, s’han aconseguit 8.200 euros per a investigar el càncer en l’última jornada de la Fira de la Salut

Alfafar pretén convertir-se en tot un referent de salut en el territori valencià. Per això, aquest cap de setmana ha posat fi a la VII edició de la Fira de la Salut, un esdeveniment que s’ha celebrat del 2 al 7 d’abril en el qual la conscienciació i la informació relacionada amb malalties i hàbits que afecten la salut es converteixen en les protagonistes i on l’esport també ha jugat un paper clau amb la carrera i la Marxa contra el Càncer de 2019.

Després d’una setmana intensa d’activitats, el diumenge es va posar fi a aquesta fira que en els seus set anys ha aconseguit consolidar-se com a referència i que en aquesta nova edició tenia com a objectiu “transcendir a tots els àmbits de la salut amb activitats i propostes relacionades amb la salut física, mental, però també emocional”, tal com va destacar durant la seua presentació la coordinadora de l’estratègia de la Salut de l’Ajuntament d’Alfafar, Silvia Escribà.

Així, l’Associació Valenciana d’Afectats de Fibromiàlgia (AVAFI), l’Associació de la lluita contra l’anorèxia i la bulímia (AVALCAB) o l’Associació per a la lluita contra la Leucèmia de la Comunitat Valenciana (ASLEUVAL), el Sindicat d’Infermeria SATSE, l’Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa de la Comunitat Valenciana, Cruz Roja i associacions locals com Som de Pit, Deixant Petjades, ACOA, Quina Dona i la junta d’Alfafar de l’AECC, entre altres entitats, van formar part dels diferents estands informatius de la Plaça de l’Ajuntament.

D’aquesta manera, les famílies van poder gaudir de diferents xarrades, activitats, tallers i informació concreta sobre diferents malalties i sobre hàbits saludables i perjudicials per a les persones, un esdeveniment que ha evolucionat amb el pas de les edicions i que segons Eduard Grau, regidor de Sanitat, “ha fet que cada any hi haja una major participació de gent i d’associacions que volen col·laborar, un èxit”.

El diumenge també va estar marcat per la solidaritat pel que l’Alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, descriu com “un dels actes en els quals més gent del poble es bolca”. I és que també es va celebrar la VIII Run Càncer i una nova Marxa contra el Càncer, una iniciativa emmarcada en la V edició del Circuit RunCáncer que organitza l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i que va reunir 1.640 participants en la carrera de 8 quilòmetres i la marxa de 4. En aquest sentit, Beatriz Lizanda, Presidenta de l’AECC d’Alfafar, i la regidora d’Esports, Dolores Monmeneu, coincideixen que els veïns i veïnes tenen molt clara la importància de lluitar contra aquesta malaltia ja siga corrent, caminant o animant i que cada vegada hi ha més gent disposada a això.

La solidaritat de totes aquestes persones, que van pagar 5 euros per dorsal, es va saldar amb una donació de 8.200 euros per a la investigació de la malaltia però, sobretot, amb la conscienciació sobre la necessitat de cuidar-se i col·laborar en aquest tipus de causes per a ajudar altres persones en la seua lluita diària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − dos =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus