25n
25N
25N

Federico Buyolo: 'Les universitats són uns dels principals aliats per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible'

Federico Buyolo: 'Les universitats són uns dels principals aliats per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible'
10/11/2016 -

“Les universitats són una de les principals aliances per a complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Així ho ha destacat el director general de Cooperació, Federico Buyolo, durant la inauguració de la primera ‘Universitat de Tardor’ sobre cooperació valenciana.

La Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació ha organitzat aquestes jornades que se celebren fins divendres que ve, 11 de novembre, i que expliquen, també, amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes: Universitat de València, Universitat Jaume I, Universitat d’Alacant, Universitat Politècnica de València i Universitat Miguel Hernández.

Buyolo ha assenyalat que la ‘Universitat de Tardor’ posa en relleu com tots hem de treballar junts per al compliment de l’Agenda 2030, per a donar-li coneixement, per a sensibilitzar a la ciutadania i, per descomptat, per a comprometre’ns en accions concretes que ens porten al compliment de la mateixa”.

Durant aquests dies, al voltant de 120 joves universitaris participaran en aquestes jornades, on es durà a terme tot un seguit de tallers, conferències i taules redones que comptaran amb persones rellevants en l’àmbit de la cooperació com Jorge Cardona, catedràtic de Dret Internacional Públic i membre del Comité de Drets del Xiquet de les Nacions Unides, i també José Antonio Sanahuja, professor de Relacions Internacionals de la Universitat Complutense de Madrid.

Per la seua banda, el director general de Cooperació ha matisat que “és important que la ciutadania siga conscient de les necessitats d’actuació i així poder treballar en aquesta línia des de les administracions públiques, les universitats, les empreses privades i els ciutadans”.

La ‘Universitat de Tardor’ forma part dels convenis signats per la conselleria amb el sistema universitari públic per a així reforçar la col·laboració en aquesta matèria. Tal com ha explicat Buyolo, “es tracta d’una escola de tardor on les cinc universitats aporten un àmbit de les 5P que estem treballant amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i que són Persones, Prosperitat, Paz, Planeta i Aliança”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 15 =